Senast IFK vann på Swedbank Stadion i Malmö? 2017. Efter att Daniel Sjölund hade kvitterat till 1–1 sent var det anfallaren Kalle Holmberg som fullbordade vändningen genom att göra segermålet.

Något mål i Malmö från hans sida kommer det inte bli den här gången.

Managern Jens Gustafsson räknar redan bort honom inför söndagens återstart av allsvenskan för Pekings del.

– Med Kalle är det inte fullt så bra som vi vill att det ska vara, han kommer inte att vara uttagningsbar inför söndag. Det vet vi. Sedan får vi se framöver hur lång tid han blir borta, säger Jens Gustafsson efter onsdagens korta träningspass på Bollspelaren.

Kalle Holmberg fick en smäll mot låret på måndagens träning. Han var okej inför U21-mötet och startade mot Djurgården dagen efter. En ny smäll tvingade honom dock att kliva av.

– Han har fått lite småsmällar på samma ställe som utvecklade sig till något som vi inte tyckte var bra. Jag kan inte säga om smällen igår var på exakt samma ställe men det var i närheten av det området. Sedan får vi följa utvecklingen på hans rehab.

Det innebär att ni kommer sakna en formstark anfallare mot Malmö.

Artikelbild

| Kalle Holmberg kan inte spela mot Malmö efter smällen han fick i U21-matchen.

– Kalle har varit jättebra för oss. Det har också varit en tid där några fått stå vid sidan som också varit jättebra så vi får hantera det. Men Kalle har, som du säger, lyft sina prestationer enormt.

Bara elva utespelare (samt de fyra målvakterna) tränade på naturgräset på "Bollis" dagen efter U21-matchen. Det blev därmed ett lättare och kortare pass än normalt. Inte heller Christoffer Nyman är helt igång än. Han saknades även nu.

Artikelbild

| Jens Gustafsson får hitta andra lösningar i anfallet på söndag.

Men där ger Jens Gustafsson IFK-fansen lugnare besked.

– Vi räknar med att han tränar inom kort. Det är bara Kalle som vi kan räkna bort redan nu inför söndag.