LÄS MER: Krönika: "Startsträckan är över, IFK

LÄS MER: Backen – om att lämna "Peking"

2–0 mot Åtvidaberg i derbyt och den som satte tonen med matchens första fullträff:

Majkel Bagir, 19.

Anfallaren som är ny i Sylvia från Assyriska i Södertälje har redan hunnit göra intryck under sin första tid i Norrköping. Han gjorde det även i träningsmötet på Kopparvallen.

– Jag blev chockad när jag blev kallad. Jag trodde inte det var sant. Sedan kom jag hit och spelade i mitten i anfallet. Det kändes skönt, sa Bagir som fick beskedet under söndagen att han skulle med till Åtvidaberg.

Efter en chansrik start åt båda hållen var det han som spräckte nollan efter en dryg halvtimme. En nick som Henrik "Fimpen" Gustavsson i ÅFF-målet sånär styrde bort.

– Han var på den litegrann, men jag var säker på att den skulle gå in, sa Bagir som spelade en dryg timme innan han byttes ut.

Skönt att känna att IFK inte är alltför långt bort ändå?

Artikelbild

– Faktiskt. Det känns jätteskönt. Som en dröm, det är Sveriges bästa klubb. Jag trivs jättebra här, det känns som att jag har kommit rätt. Jag hade inte kunnat hitta ett bättre ställe.

Det är en van målskytt som Sylvia hittat. Det har han redan visat även i den svart-vit-randiga tröjan i vinter.

– Jag har hunnit göra fem mål, och det kommer mer. Det här är uppvärmningen bara. Jag älskar mål. I Assyriska gjorde jag 46 mål på 16 matcher i U19, berättade Majkel Bagir.

– Det här ger motivation att fortsätta jobba. Man ser att IFK och Sylvia har så bra kommunikation, man kan få chansen och då gäller det att ta den när man får den.

Knappt två minuter efter Bagirs 0–1 ökade Pontus Almqvist på för IFK och fler mål blev det sedan inte i träningsmötet där Åtvidaberg bytte friskt efter pausen och tog över mer och mer i takt med det.

Ett väldigt ungt IFK slet och höll tätt.

– Det var mycket målchanser åt bägge håll, de hade mycket i början också där det var nära att bli mål. Det var en perfekt match för våra unga. Så mycket felpass som de slog i andra halvleken har jag inte sett på hela året egentligen. Det är den delen de måste igenom, att spela bättre och säkrare när man är trött, är man 15–16 år händer det här ibland. Men det var också fantastiskt att se i första halvleken vilken vilja och löpförmåga de har, summerade Stefan Hellberg, som coachade laget, segern i östgötaderbyt.

IFK spelade hela matchen med en 4–3–3-uppställning.

– Det var också en anledning till att det blev mycket chanser. Både Kevin (Álvarez) och Vall (Johannes) är vana att spela med fem försvarare och hjälpte inte till lika mycket, de var ofta tre mot två och mot ett bättre lag hade vi blivit straffade enormt, sa Hellberg.

Var det något ni ville testa?

– Vi har inte tränat på det alls, men vi hade ont om mittbackar idag. Alfons (Sampsted) är inte heller mittback egentligen.

Vad säger du om Majkel Bagir som fick chansen med er?

– En riktig målskytt, han gör mål på allt säger de i Sylvia. En riktig forward som får en bra utmaning att spela i "ettan" i år.