Tillsammans med Julius Lindgren och målvaktstränare Maths Elfvendal slipades detaljer och reaktionsförmåga under solen på Östgötaportens konstgräs.

32-åringen som flyttat till Norrköping med hustrun, en son på tre år och en dotter på tre månader, har lånat Christoffer Telos lägenhet tillfälligt.

– Jag måste säga att det är skönt att allt är på plats. Efter att jag provtränade åkte jag hem och packade, sedan så blev det nästan två veckor innan det blev av, säger Kenneth Udjus om dispensen som drog ut på tiden.

Artikelbild

| Äntligen klar. Det tog tid att få alla papper klara. Kenneth Udjus trivs redan med sin nya klubb och hemstad Norrköping.

Han tvingades till operation förra hösten samtidigt som kontraktet med Brann gick ut. Dålig ekonomi stängde dörren till förlängning. Att träna med ett kollektiv igen var en förbättring för småbarnspappan.

– Det har varit lite av och på att träna lite här och där. Jag har inte haft någon klubb sedan i januari. Det känns skönt att komma in i en prestationsgrupp permanent igen. Det betyder mycket, säger Kenneth Udjus.

Den vänsterfotade målvakten började att stå först som 18-åring efter att ha spelat ute. Han beskriver sig bra på linjen utan några större svagheter.

Nu ska han gå från arbetssökande till att konkurrera om en plats i ett Champions League-kvallag.

– Vi hade en sådan period i Brann och det är de matcherna man vill spela. Du får kanske aldrig en sådan chans till i livet. Det är bara äktenskap, födslar och giftermål som betyder mer. Det är helt klart, säger han.

Intrycken är goda av IFK och Norrköping. Han upprepar ordet maskineri flera gånger.

– Min "bestefar" visste mer än mig om IFK. Han kände till bröderna Nordahl och klubben. Vad jag har förstått är det här en klubb som kommit de sista åren och byggt upp verksamheten bra. Att de utvecklat massor av unga lokala spelare det känns väldigt imponerande, säger Udjus.