Häcken kommer till Östgötaporten på söndag. Göteborgslagets säsong har varit trevande, sett till förväntningarna, och klubben ligger på en åttondeplats i tabellen.

– De har tre rejäla mittfältare som gillar att smälla på. Det är ett välbalanserat och bra lag vi ställs emot, säger Jens Gustafsson.

Häcken har under uppehållet tappat Jasmin Sudic, Joel Andersson och Moestafa El Kabir. På plussaldot finns backen Godswill Ekpolo. Kvar i laget är flera av de offensiva pjäserna, vilka IFK får se upp med.

– De har många induviduellt skickliga spelare, framför allt offensivt. Sen har de bra fart i laget, fortsätter Gustafsson.

Ett tungt Häcken med flera anfallshot ska "Peking" försöka utmanövrera med rappt tempo.

– Deras försvarsspel utkräver att vi är snabba med bollen, löper mycket och deras anfallsspel kräver att vi är duktiga i vår press. Sen måste vi jobba hårt för att freda straffområdet.

Senast mot Djurgården går inte IFK:s första halvlek till historien som den bästa. Nu hoppas managern att spelarna är bättre förberedda.

– Ser vi till den matchen så måste vi jobba med vår egen prestation i form av att vi behöver komma i gång i matchen på ett helt annat sätt, det är vårt främsta fokus..

IFK har nästintill fullt manskap. Andreas Blomqvist saknas och det finns ett frågetecken kring Alexander Fransson.

Skillnaden mellan en start- och bänkplats är marginell och Jens Gustafsson har gott om valmöjligheter.

– Vi har bra spelare på alla positioner, så det är en tuff konkurrenssituation. Men det sporrar till ett högre tempo på träningarna, sen är det min uppgift att det infinner sig en trygghet, menar IFK-managern.

David Mitov Nilsson är tillbaka i träning och tar upp kampen med Isak Pettersson. Norrköpingssonen är inte tilltänkt som startman på söndag.

– Med tanke på Mitovs skada som blev ganska långvarig, så tror jag han behöver mer tid för att redo och konkurera fullt ut, resonerar Gustafsson.