I en intervju med Fotbollskanalen berättade IFK Norrköpings förre mittfältare: – Det är en upplevelse man kommer bära med sig. Han pratade med Zlatan och Victor Nilsson Lindelöf efter matchen hemma på Ashton Gate Stadium. – De sa grattis och vi hälsade varandra lycka till. Det är två bra spelare och två bra representanter för Sverige, sa Eliasson till Fotbollskanalen.

Niclas byttes in på Bristols högerkant i 74:e minuten vid ställningen 1–1 och fick vara med om Korey Smiths avgörande på tilläggstid. Han fick uppleva fansens vilda glädje när de stormade in på planen. – Det betydde väldigt mycket för dem, det märkte man. Många sprang fram och visade sin uppskattning, det var stort för dem, sa Eliasson.

Efter 2–1-segern i ligacupens kvartsfinal lottades Bristol mot ett nytt storlag från Manchester, överlägsen ledare i Premier League. Semifinalen avgörs i ett dubbelmöte med speldatum 10 och 24 januari. – Det blir två tuffa matcher men vi har ett väldigt bra självförtroende. Vi har visat att vi har kvalitet och att vi kan göra bra ifrån oss. Vi kommer gå in och försöka göra det en gång till. Sedan kommer det självklart bli väldigt tuffa matcher. Men matcher som blir bra erfarenheter för laget. Man lär sig mycket av att spela mot de allra största och bästa spelarna så det är kul, sa Eliasson till Fotbollskanalen.