1–1 på Tele2. Det ringer bekant och är knappt ett spelbart resultat när IFK Norrköping är här.

Sällan speglar heller ett resultat matchbilden så väl.

IFK hade första och Simon Skrabb nätade på ett typiskt Skrabb-manér: Direkt i straffområdet med vänstern.

Artikelbild

Djurgården hade andra, har fått en oväntad poängräddare i Erik Berg och lånade knappt ut bollen efter paus.

När slutsignalen ljöd sjönk spelarna ihop, SM-finalmatchen i hockey dunkades igång på storbildskärmen och vi kunde konstatera att IFK Norrköping har en seger på fem matcher och ligger tia i tabellen.

Inte direkt enligt plan men låt oss inte gräva ned Jens Gustafssons lag för djupt i hålet. "Peking" var fyra minuter från andra raka trepoängaren och såg vettiga ut defensivt. Äntligen.

Lars Krogh Gerson, Kasper Larsen och Filip Dagerstål stod pall, nickade bort inlägg, täckte skott och vann nästan alla dueller i boxen fram till matchklockan visade 90 plus ett.

Artikelbild

En situation sabbade känslan av att laget på allvar är inne i säsongen.

En Erik Berg-skalle på stopptid och det blev åter igen betydligt längre till den där självklarheten som vägrar att infinna sig 2019.

Malmö FF har krupit ur sitt våride.

AIK svarade upp efter förlusten mot Örebro med att göra som AIK gör – vinna med 1–0 – och Djurgårdens förlustnolla lyser fortfarande intakt.

Kamraterna från Peking?

Vem vet.

Medan Christoffer Nyman ska läka samman. I väntan på att Simon Thern ska kunna träna regelbundet mellan matcherna och SeadHaksabanovic ska hitta sin identitet på planen så drar matcherna och poängen iväg.

"En tung period" valde Jens Gustafsson att kalla stunden och var hans lag befinner sig och även om IFK bara torskat premiären mot en stark nykomling känns det inte som det här laget är bättre än vad tiondeplatsen visar just nu.

Visst går det att vara kritisk till sättet IFK sjönk i andra. Det var både för tidigt och laget hamnade alldeles för långt ned i Isak Petterssons fina keeper-nävar.

Det straffar sig nästan alltid att ge upp initiativet och försvara med halva matchen kvar. Så också nu men det är också talande för var IFK Norrköpings status just nu. Det finns ork, kraft och kaxighet för en bra halvlek i Stockholm.

Det krävs två för seger och för att tillhöra toppen. När och om IFK når dit? Vi får se – men de bästa lär inte vänta på Kamraterna.

Malmö FF nästa.