Det var uppsluppen stämning på IFK Norrköpings sista träning innan det kortare uppehållet över midsommarhelgen. Ett miniuppehåll, under det stora VM-uppehållet, där IFK annars nu är i en viktig fas med att komma så väl förberedda som möjligt när allsvenskan återigen drar igång.

– För mig är uppehållet lite irriterande. Jag vill ha många matcher. Plus att laget var i en bra period innan. Men det är som det är och vi måste anpassa oss, säger Alexander Jakobsen som kan hamna lite var som helst under midsommar.

– Kanske Köpenhamn, kanske något annat. Vi får se, säger han och ler brett.

Det är inte bara att trycka på en knapp för att komma tillbaka till ett vägvinnande spel när tävlingsmatcherna blåses igång.

– Så är det. Men alla är hungriga i den här klubben. Vi har höga krav på varandra. Det finns inget annat än att fortsätta jobba hårt, säger Alexander Jakobsen.

– Vi är jägarna nu. Vi är inte jagade. Det är ett skönare läge.

Eric Smiths Belgien-flytt gör ett konkurensen – fram till att en eventuell ersättare värvas in – är mildare. Alexander Jakobsen är inte där ofta, men han har spelat som central mittfältare vid några tillfällen den här säsongen om vi bakar ihop försäsongen och allsvenskan.

– Jag spelar där tränaren placerar mig. Jag tror att mina kvalitéer kommer mest till sin rätt i en "nummer 10-roll", en offensiv roll bakom anfallarna. Men jag har inget emot att vara en av de två centrala mittfältarna eller ha en roll på kanten, båda passar mig bra i Norrköpings sätt att spela, säger Jakobsen.

– Det är en bra grej med Norrköping. Alla är öppensinnade och flexibla i sina positioner. Vi har mycket rörelse på planen och trivs med det.