Den förre IFK:aren fick förtroende från start igen när laget hemma mötte Banik Ostrava. Eftersom det var trean mot fyran i tabellen var det viktiga poäng på spel där det var bortalaget som började bäst.

Ostrava tog ledningen efter 29 minuter på Generali Arena.

Sedan skulle mycket komma att handla om Lukas Stetina i hemmalaget som först drog på sig en varning, bara för att strax efter skicka in kvitteringen för Sparta Prag, där anfallaren som lämnade IFK i vintras var inblandad i förspelet.

Då var det sex minuter kvar till pausen.

I andra halvleken kom David Moberg Karlssons ledningsmål ganska tidigt för hemmalaget – på en frispark. Han skruvade den snyggt mot första stolpen och målvakten nådde inte dit. Hans första fullträff sedan han kom till den tjeckiska klubben och de flesta av de drygt 15 000 på Generali Arena jublade. Det hann dock bara gå några minuter efter det så drog just Stetina på sig sitt andra gula kort.

Se målet här (spola fram till 57:e matchminuten i klippet)

Utvisning.

Och i samband med det byttes även "DMK" ut.

Sparta Prag fick avsluta matchen med bara tio utespelare men det hindrade inte laget från att utöka till 3–1 genom Vaclav Drchal. Visserligen reducerade bortalaget på övertid men 3–2 stod sig. Därmed har David Moberg Karlsson fått en bra start på våren i Sparta Prag där man nu tagit två raka segrar med honom från start. Förra veckan slog man Dukla Prag i ett derby.