LÄS MER: Iwung: Som 2018: Skitig prestation och seger

LÄS MER: Därför har Larsson lyft under 2019

Vårsäsongen slutade med tre poäng, men också säsongens tredje gula kort för lagkaptenen. Därför får Alexander Fransson inleda omstarten på läktaren. Han är avstängd när IFK börjar om med bortamatch mot AIK på Friends Arena.

Artikelbild

– Självklart är jag medveten om att jag tar en risk när jag gör som jag gör, sa han om situationen utanför straffområdet där han höll i Felix Michel Melki.

Frispark pekade domare Mohammed Al-Hakim för. Och det gula kortet åkte upp direkt.

Du såg inte så nöjd ut med det?

– Nej. Absolut inte. Det var första grejen jag gjorde i matchen egentligen och det påpekade jag för domaren också. Han höll med. Samtidigt som en spelare svingade en armbåge mot mig i början och nu höll jag fast lite. Att jag är avstängd i nästa är det som känns mest, sa Fransson om det.

Ni skulle eventuellt haft en straff i första också, påverkade det också känslan?

– Jo, men det är grejer som byggs upp. Samtidigt har domarna ett tufft jobb att hålla reda på alla situationer.

När matchen summerades tyckte Alexander Fransson ändå att laget gjorde det okej som fick med sig det viktiga: Tre poäng.

– Jag känner att det var en stabil insats, inte den bästa matchen kanske men jag tycker ändå att vi var det bättre laget och fick med oss tre poäng som vi ville.

Nu är man åtta i tabellen inför uppehållet och "bara" tre poäng från fjärdeplatsen trots en vår som varit upp och ner.

– Spelet har inte suttit direkt från början egentligen. Vi har justerat längs vägen och jag tycker att det sitter mer och mer. Nu ser vi mer ut som vi brukar göra, absolut har vi tagit steg.

Är våren godkänd tycker du?

– Godkänd och godkänd ... jag vet inte, klart att man hade velat ha mer. Speciellt poäng. Men den är inte underkänd heller. Det finns mer att hämta. Vi får vila upp oss under uppehållet och ta nya tag sedan.