LÄS MER: IFK-köpet ett led i rekordsatsningen

LÄS MER: Hunts besked om Curva Nordahl

Jobbet runt IFK Norrköpings hemmaarena har pågått ett tag – och gör det fortfarande. Det är en del nytt som ska på plats och en del som redan är det.

Artikelbild

| Ny belysning monteras under läktartaket på Östgötaporten.

Investeringarna kan delas upp i tre kategorier. Den första är till viss del framtvingad på grund av Uefas regler. Det europeiska fotbollförbundet ställer en del krav för att spela kvalet till Europa League som IFK ska göra i sommar.

– Det finns inga dispenser att få längre, därför har vi jobbat med den här frågan hårt och intensivt, säger Jens Magnusson.

Det som görs på grund av det är att det sätts in en ny belysning som monteras på undersidan av läktartaket. Det ska vara klart under maj. Dessutom kommer nya vändkors att finnas på plats till sommaren när klubben kliver in i det internationella spelet.

– Sedan är det här en anpassning som vi kommer att ha nytta av även i vardagen. Vändkorsen kommer ge bättre flöden. Belysningen ska bli energibesparande på lång sikt och även positiv för de som bor i närområdet. De stora stolparna behöver bara vara tända för allsvenskan och europaspelet, annars funkar den nya belysningen utmärkt, säger Magnusson.

Artikelbild

| Storbildsskärmen ska bytas ut, den gamla har redan monterats ner och den nya ska vara på plats till nästa hemmamatch mot IFK Göteborg.

Den andra delen i investeringarna handlar om sådana som IFK gör av kommersiella skäl och för att göra det bättre för publiken.

Den kanske mest märkbara:

Artikelbild

| Klubbdirektören Jens Magnusson säger att det är investeringar på drygt tio miljoner som nu görs på IFK:s hemmaarena.

En ny storbildsskärm ska vara på plats lagom till nästa hemmamatch mot IFK Göteborg. Dessutom handlar det om logerna, den nya food courten på Östra läktaren med ett nytt utbud.

– Vi vill höja upplevelsen. Den storbildsskärm vi haft har några år på nacken och har haft vissa driftstörningar. Den här ger nya möjligheter att sälja reklam och att integrera publiken. Vi har dessutom totalt sett över våra publika utrymmen, säger Magnusson.

Den sista delen i renoveringarna på arenan handlar om rent sportsliga för att skapa ännu bättre förutsättningar för laget och spelarna.

– Vi har investerat en del pengar i spelarnas utrymmen med relax, isbad och så vidare. De är navet i vår verksamhet och ska ha det bra, det handlar om att det ska bli ännu bättre förutsättningar att komma tillbaka från skador till exempel.

Den totala kostnaden för de investeringar som klubben gör ligger på drygt tio miljoner kronor.

– Vi har medel att investera i verksamheten, samtidigt ställer det krav på oss att också fortsätta generera nya medel i både föreningen och i våra bolag för att finansiera detta långsiktigt, säger Jens Magnusson.

Men att sätta in tillfälliga stolar på Curva Nordahl för att kunna ha den sektionen öppen i Europaspelet är fortfarande inte aktuellt i sommar?

– Inte nu i sommar, en tillfällig lösning kostar väldigt mycket pengar som är svåra att räkna hem. Men vi håller på och utreder den frågan och har kontakt med en del klubbar om hur det går att lösa på bästa sätt. Vi vill hitta något långsiktigt i den frågan som är bra och kostnadseffektivt för klubben. Vi kommer såklart att involvera våra supportrar i frågan också för att hitta en så bra helhetslösning som möjligt.