Under vårsäsongen har Pontus Almqvist varit utlånad till Varberg i superettan. Där blev det inte så mycket speltid som han och IFK Norrköping hade hoppats på. Pontus, som förra veckan fyllde 19 år, var med i fyra av västkustlagets matcher i den näst högsta serien. Alla fyra gånger blev det som inhoppare, alltså ingen match från start för honom.

För några veckor sen var han tillbaka i Norrköping igen, mittfältaren har tränat några pass med laget men IFK-managern Jens Gustafsson sa till Sporten i början av juli att man skulle fortsätta söka efter en klubb där Pontus kunde utvecklas på bästa sätt.

I IFK, som är på guldjakt i allsvenskan, hade han haft svårt att få speltid.

LÄS MER: Pontus om senaste utlåningen

Nu är man nära en överenskommelse med en ny klubb och sen några dagar tillbaka finns Pontus på plats i Borås för att träna med Norrby IF i superettan. Förhoppningen är att han även lånas ut av IFK i första hand höstsäsongen ut.

Jens Gustafsson säger så här om läget och möjligheten att få till en utlåning:

– Vi för dialog med Norrby, men det har inte upprättats nåt avtal mellan klubbarna än.

Pontus har Nyköpings BIS som moderklubb, kom till IFK:s ungdomsverksamhet för ett antal år sen, fick 2016 chansen med Nike Academy i England ihop med andra lovande spelare från olika länder, innan han var tillbaka i Norrköping igen för att skriva ett lärlingskontrakt med IFK:s A-trupp hösten det året.

I september 2017 fick han göra allsvensk debut med ett inhopp borta mot Halmstad. Senare i höstas förlängdes kontraktet med IFK fram till och med efter säsongen 2020.

Något spel i IFK i höst blir det dock knappast. Allt talar för att det är Norrby som gäller de närmaste månaderna.

Precis som hans förra klubb, Varberg, kämpar Boråslaget för att klara kontraktet i superettan. Norrby har fem poäng ner till kvalplatsen halvvägs in i serien. Med 18 inspelade poäng är man på elfte plats. I omstarten väntar hemmamöte med Öster 28 juli. Innan dess väntar dock en träningsmatch, borta mot Degerfors, på lördag.

Då kan Pontus Almqvist få en första chans att visa vad han kan för sin nya klubb på fotbollsplanen. Om IFK och Norrby kommit överens tills dess.

Sporten har ännu inte fått tag i Pontus för en kommentar.