IFK-profilen: "Speciell plats i mitt hjärta"

Alexander Jakobsen lånades ut från IFK till Kalmar. Framtiden? "Jag ser verkligen fram emot vad som kommer att hända", säger han.

Alexander Jakobsen är nöjd med tiden i IFK, bortsett från speltiden på slutet.

Alexander Jakobsen är nöjd med tiden i IFK, bortsett från speltiden på slutet.

Foto: PETER HOLGERSSON

Fotboll2019-11-18 21:00

Den danskegyptiske mittfältaren kom till IFK för ett par år sedan och den första tiden i klubben var bra för den kreative spelaren.

Sedan minskade speltiden och nu när kontraktet går ut har han precis avslutat ett senaste  halvår som utlånad till allsvenska konkurrenten Kalmar FF.

– Jag var väldigt glad över att jag gick till Kalmar och fick vara en del av att klubben höll sig kvar. Jag känner mig bra fysiskt, jag känner att det var bra att jag fick några minuter i benen. Jag känner att jag har fått min passion tillbaka. Allting har inte varit lätt i Kalmar, men jag fick spela en hel del fotboll, säger Jakobsen till Fotbollskanalen.

Fotbollskanalen: Du säger att du fått tillbaka din passion, hade du inte den i slutet av din tid i Norrköping?

– Det är egentligen fel ord. Men känslan av att gå ut på planen och spela varje helgen och vara en del av laget. När du inte spelar är det tufft mentalt, men också fysiskt. Jag har så stor passion för fotboll att jag vill vara en del av allt. Jag njuter av att ha bollen vid mina fötter, det var det jag menade.

Indikationerna från IFK är att Jakobsen inte ingår i framtidsplanerna och frågan är vad som händer nu för mittfältaren.

– Vi får se vad som händer, ärligt talat vet jag inte själv vad som kommer att hända, fortsätter han till sajten.

– Jag ser fram emot vad framtiden har att erbjuda. Jag ser verkligen fram emot vad som kommer att hända, för att det kommer att vara spännande.

Alexander Jakobsen passar samtidigt på att hylla tiden i IFK trots att det inte blev så mycket speltid den senaste tiden.

– Norrköping har en speciell plats i mitt hjärta. Alla tog bra hand om mig, även om det i slutändan inte gick som det skulle ha gjort. Det var på grund av speltiden för den är viktig för mig. Jag har alltid sagt att jag vill spela och njuta av det samt hjälpa klubben och mina lagkamrater. När jag gör det är jag den bästa versionen av mig själv. Jag var i Norrköping i två år och jag har ingenting ont att säga om klubben, säger han.

Och det verkar inte finnas några längre gångna diskussioner heller med Kalmar om en fortsättning där.

– Nej. Saken är den är att jag är väldigt glad över att klubben överlevde och höll sig kvar i allsvenskan. Det var det viktigaste för mig när jag kom hit; att få några kilometer i benen och hjälpa klubben. Jag fick det, så det är fint.

Alexander Jakobsen var under sista halvan av allsvenskan 2019 utlånad till Kalmar.
Alexander Jakobsen var under sista halvan av allsvenskan 2019 utlånad till Kalmar.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!