IFK:s Isak gjorde mål för Island i kvalet

Isak Bergmann Johannesson blev målskytt för Island när U19-landslaget kvalvann mot Grekland.

Isak Bergmann Johannesson.

Fotboll2019-11-17 13:27

Det är kval till EM i Belgien som gäller för det landslaget och för Island blev det en stor seger mot Grekland. Den skrevs till 5–2 och IFK-mittfältaren startade matchen, men byttes ut i den 73:e minuten.

Hans mål betydde 4–0 på bortaplan en bit in i den andra halvleken.

För hans landsman Alfons Sampsted gick det tyngre i U21-landslagets EM-kval. Det blev förlust mot Italien med 0–3.

Sampsted spelade dock hela matchen för det isländska laget som skuggar Italien i tabellen.

Italien är tvåa och Island trea, dock med en match mer spelad. Leder gruppen gör Irland.

Även det svenska P18-landslaget spelar just nu EM-kval. Där blev det i helgen seger mot Estland med solklara 4–0. Benjamin Nygren gav Sverige ledningen i första halvleken. Han själv utökade efter paus innan ett självmål och ett av Rami Hajal spikade slutresultatet.

Sverige leder gruppen efter att ha inlett med 2–2 mot Slovenien innan segern på lördagen säkrade fyra poäng så här långt den här samlingen.

Manasse Kusu från IFK startade på mittfältet mot Estland och spelade hela matchen för det svenska laget som på tisdag spelar gruppfinal mot Ukraina som också har fyra poäng hittills.

– Nu har vi favoriten i gruppen kvar att möta i sista matchen. Vi har ett gynnsamt läge få vi leder gruppen. Vi har även fått en bra bild av Ukraina som lag som vi hoppas kunna dra nytta av, sa förbundskaptenen Peter Wennberg till Svenska Fotbollförbundets hemsida efter lördagens seger.