Två raka 2–0-segrar på bortaplan, mot Östersund och IFK Göteborg, har gjort gott för IFK Norrköping.

– Två tuffa bortamatcher som har förenat laget i ett väldigt uppoffrande försvarsspel över 90 minuter som också gjort att vi haft ganska bra omställningsspel. Matchen mot Östersund var mycket bättre än mot Göteborg. Vi inser samtidigt att vi kan inte gå från att anfalla 100 procent till att försvara 100 procent utan vi måste hitta en balans i försvar och anfall för att vara framgångsrika över tid. De sakerna har vi arbetat med nu, och att ta med oss det vi gjort och förhoppningsvis kunna lägga till ännu bättre anfallsspel framöver, säger Jens.

En taktik som fungerat bra på bortaplan, på lördag väntar nykomlingen Dalkurd hemma. Samma upplägg även då?

– Vinner vi matcherna tror jag inte vi ska ha allt för stora förväntningar hur det ska se ut. Jag vill inte att det ser ut som ett barnkalas här ute och att vi förlorar matchen för det är ingen som blir glad av det. Vi ska spela på det sättet som optimerar våra möjligheter att prestera bra och därifrån vinna, säger han.

Det här är lite nya tankar jämfört med tidigare?

– Nja, säg så här – vi har sett på de flesta lagen att det är väldigt väldigt svårt i dag att vara det bollförande laget och därigenom skapa chanser. Det har blivit mycket jämnare. Det tar mycket längre tid att bli utslagsgivande i det. Vi jobbar jättemycket med det men det är lättare att göra mål på en kontring än mot tio försvarsstarka spelare plus målvakt som står på sista tredjedelen. En del av den utveckling har vi sett i allsvenskan i år och som väldigt många mött, säger Jens.

Har det här skett nu då?

– Jag tror det är över tid som det jämnat till sig mycket mer. I dag finns till exempel inga spelare som fuskar när man går ut på en plan. Det har säkert att göra med hur man är påpassad, både medialt och att man ser allt som sker. Alla spelare gör alltid sitt bästa, förr kunde två-tre spelare tycka att här är det inte lämpligt att jag ska springa hem nu, men det ser man inte längre.