IFK:s tvåmålsskytt: "Det är en lättnad"

Simon Skrabb har en häftig höst framför sig. "Jag har väldigt många godbitar framför mig", sa IFK:s tvåmålsskytt efter 3–0 mot Örebro.

Simon Skrabb satte två mål och låg bakom segern mot Örebro när laget studsade tillbaka från förlusten i Malmö.

Simon Skrabb satte två mål och låg bakom segern mot Örebro när laget studsade tillbaka från förlusten i Malmö.

Foto: Stefan Jerrevång/TT

Fotboll2019-09-21 18:51

IFK visar fortsatt grym höstform. Förlusten mot Malmö senast skakades av via 3–0 hemma mot Örebro. Det var inte världens vassaste inledning dock, men när målen väl kom var det inget snack sedan.

Regissörerna?

Framspelaren Sead Haksabanovic och målskytten Simon Skrabb. Den finske landslagsmannen var klinisk båda gångerna precis före pausen när 0–0 förbyttes till 2–0.

– Det förändrade matchbilden helt. Så är det ju, medgav Skrabb själv utan omsvep.

Han skickade in första målet ur snäv vinkel och det andra mer mitt framifrån målet. Båda gångerna utom räckhåll för Örebros målvakt Oscar Jansson. Och båda gångerna efter fina bollar i djupet av Haksabanovic.

Det gav de tre poängen som IFK behövde för att fortsätta skugga den allsvenska toppen.

– Det är en lättnad. Vi studsade tillbaka efter Malmö-förlusten och hittade tillbaka till det vinnande spåret igen. Första 30 var inte jättebra, det var under kontroll men vi skapade ingenting. Sedan fick vi lite islossning och de måste flytta fram sina positioner. I andra kontrollerade vi fullt ut så det gällde bara att få hål på dem så löste sig resten sedan.

Du hade några rock´n´roll-minuter precis runt pausvilan, det kunde ha blivit två mål på ett par minuter precis efter också.

– Haha. Jag borde faktiskt ha hängt ett till, det öppnade sig för mig rejält där, svarade Skrabb som först sköt ett skott som tippades i ribban minuten in i den andra halvleken, tätt följt av ett öppet läge precis framför målet där bollen gick utanför.

Simon Skrabb fick starta centralt i anfallet och han trivs med att vara ett av de offensiva alternativen. Det hymlade han inte med efter sina dubbla mål.

– Det är fint. Jag har flyttat runt mycket och egentligen spelat på alla positioner utom som mittback. Så ibland tar det en tid att hitta rätt när det blir ett byte, men det känns som att det börjar att falla på plats, samarbetet både med "Totte" (Christoffer Nyman) och Sead. 

Det är där du helst spelar?

– Ja, en av de tre offensiva platserna i alla fall, sedan är det inte så stor skillnad på vilken. Jag kom inte hit för att spela ytterback, sedan är det så att skador gör att man kan få steppa upp för laget. Det är inget fel med det, absolut inte, men det är på en av de tre offensiva jag känner att jag hör hemma.

I och  med segern är IFK med i kampen om positionerna framför, även om det förmodligen är för tufft att utmana om den allra översta platsen i tabellen.

Simon Skrabb:

– Vi ska plocka så mycket poäng som möjligt, sedan får vi se vad de andra kan ställa till med. Det är inte i våra händer, vi får ta så många poäng vi kan och se hur långt det räcker.

Om IFK fortsätter visa samma form kan han ha en rolig höst att se fram emot. Parallellt går hans Finland starkt i EM-kvalet och kan vara på väg mot landets första mästerskap någonsin.

– Jag har väldigt många godbitar framför mig. Jag ska njuta så länge det varar, nu när vi verkligen har något att spela för (med landslaget). När jag kom in där var det ofta ett förlorat kval och det handlade om att få in lite ströpoäng så att det inte skulle se överdrivet dåligt ut i kvaltabellen. Nu har man istället gått och väntat sedan juni på de här kvalmatcherna för att få skriva historia med Finland. Det är en ära att få vara med på den resan som vi gör nu, konstaterade IFK:s målhjälte mot Örebro.

Det tredje målet stötte Christoffer Nyman in från nära håll i den andra halvleken. Där var matchen mer eller mindre redan avgjord.

Matchfakta

IFK Norrköping–Örebro 3–0 (2–0)

Målen: 1–0 (43) Simon Skrabb, 2–0 (45) Simon Skrabb, 3–0 (55) Christoffer Nyman.

Varningar: Andreas Blomqvist, IFK Norrköping.

Domare: Adam Ladebäck.

Publik: 6 340.

Skott: 19–7.

Skott på mål: 6–3.

Hörnor: 4–2.

Karta: Östgötaporten
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!