LÄS MER:Betygen på IFK-spelarna

LÄS MER:Iwungs krönika

1–1 borta mot serieledande Djurgården gav blandade känslor hos IFK Norrköpings spelare. Att hemmalagets kvittering kom först på övertid framkallade besvikelse, men samtidigt hade man fått försvara sig i stort sett hela den andra halvleken. På så sätt hade ett baklängesmål legat i luften ett tag.

Artikelbild

– En jobbig match där vi fick försvara oss mycket och det är inte det vi vill göra, vi vill ju egentligen ta tag i taktpinnen och styra med vårt spel. Framförallt i andra halvlek känner vi allihop att de fick alldeles för bra tryck på oss, och när vi väl vann boll var det svårt att spela sig ur det. Det började ju nerifrån mig och hela vägen upp, vi måste bli bättre där, att vi måste kunna vila med boll ibland också, sa IFK:s målvakt Isak Pettersson.

Han kom ut från omklädningsrummet med famnen full av blomster och en present efter att helt riktigt fått pris som bäste bortaspelare. Framförallt sista halvtimmen hade han att göra. Flera gånger fick han visa sin klass, och det var som att se fjolårets Isak igen mellan stolparna.

– Jo, det har varit några grejer i de tidigare matcherna där jag tycker jag kunnat göra det bättre, försökte ta lärdom av det och idag stämde det och jag fick göra lite räddningar. Det stärker ju självförtroendet såklart. Det var också en bra försvarsinsats. Jag vill berömma de tre jag hade framför mig när det kommer till inspel, blocka skott och få bort bollen. De gjorde det så jäkla bra, jag fick stor hjälp, sa Isak på väg mot den väntande bussen precis utanför arenan i södra Stockholm.

Simon Skrabb spelade sin första match från start för säsongen och firade det med att göra första halvlekens enda mål. Han vände om i straffområdet och fixade IFK-ledning fem minuter före paus. Sen dröjde det till övertid i andra innan Erik Berg nickade in kvitteringen.

Artikelbild

– Ser man till hela matchen var vi inte värda tre poäng. Ett kryss här får vi liksom tacka för, sa Isak ärligt.

En seger, tre kryss och en förlust är IFK:s facit så här långt. Var har vi egentligen IFK, undrar nog rätt många.

Artikelbild

– Så här kommer det inte se ut framöver, att bli så här låga är inte vår målsättning. Det gäller bara att jobba på, vi har ju vår idé som vi tror på och vet att vi har jättebra spelare i laget, individuella och som lag. När vi väl får det att lossna är jag övertygad om att det kommer stämma, för så bra är vi, det är bara att titta på hela förra året och några matcher i år så har vi en otrolig kapacitet i laget, sa Isak.

IFK:s manager Jens Gustafsson var skapligt nöjd trots den sena kvitteringen.

– Ganska bra varierat anfallsspel i första, sen i andra tappade vi kraft och initiativet. Vi vet att vi har några som inte spelat kontinuerligt på länge, och vi får jobba för att freda vårt mål, spelarna jobbar stenhårt för att göra det och när vi klarade det så länge vill man ha alla tre poängen men när vi såg ut som vi gjorde i andra kan man inte be om mer så en poäng här får anses godkänt. Vi är i en tung period, haft lite jobbigt med prestationerna men ändå har vi bara förlorat en match vilket visar på styrka i laget, sa Jens på presskonferensen.