IFK slog Malmö FF med 3–1 och hängde på i guldracet bakom AIK. Samtidigt hakade man med stor sannolikhet av de regerande mästarna från samma kamp.

Eftersnacket?

Där hamnade Jordan Larssons frustration i fokus. Anfallaren blev utbytt efter 55 minuter och visade klart sitt missnöje. Efteråt kommenterade han också situationen, vilket ledde till stora rubriker på flera håll.

Artikelbild

| Jordan Larsson och Kalle Holmberg drog igång klacken.

LÄS MER: Låt det inte handla om Jordan

Efter torsdagens träning var det en lugn Jordan Larsson som mest log åt skriverierna i media.

– Ska du också prata om rubrikerna? säger han med ett leende.

– Det är som vanligt när det handlar om mig. Det ska alltid blåsas upp. Det är vad det är. Det är aldrig rätt att reagera så, det har varit en jobbig säsong och jag kände att frustrationen rann över. Som jag sa, det är aldrig rätt men de vill också göra det till en större grej än det är. Jag tror inte Jens (manager Gustafsson) tog illa vid sig, jag tror han förstod att jag är ganska missnöjd och det tror jag resten av omgivningen också gör.

Artikelbild

| Jordan Larsson och Kalle Holmberg drog igång klacken.

Han kom till IFK som en toppvärvning som förväntades spela mycket och ha en avgörande roll, men det har inte riktigt blivit så. En avstängning efter utvisningen mot Trelleborg i våras förstörde delar av vårsäsongen och sedan har han egentligen aldrig riktigt kommit in i det. Ett mål har det blivit.

LÄS MER: DMK: "Det är lite komiskt"

Mot Malmö fick han chansen från start igen men blev alltså tidigt utbytt.

– Det vore värre om jag inte hade reagerat så, om jag bara gått rakt av och inte brytt mig. Det är ett tecken på att jag vill detta, att jag vill prestera för IFK Norrköping och visa mer än jag gjort. Jag har inte fått ut något hittills, och det handlar inte bara om speltiden. Jag har haft chanser där jag inte presterat också, så jag skyller inte på det. Det handlar om att prestera. Sedan har jag kanske inte fått optimala förutsättningar men i slutändan handlar det om att sätta bollen i nät.

Det blev en jobbig start med avstängningen som hängt med dig?

– Precis. Vi hade en rotationsperiod just då, som större delen av säsongen, och när jag var borta kom andra in och gjorde det bra. Vilket jag inte säger emot. Gör man det bra ska man spela.

Pratar du något med Jens om det?

– I början av säsongen pratade vi ganska mycket, men jag känner att det inte har förändrats så mycket. Vill han prata får han jättegärna komma till mig men jag känner att jag gnuggar på och gör det bästa för laget.

Mot Sirius är Kalle Holmberg avstängd, läge för dig att få chansen då?

– Jag hörde att han var avstängd. Det är roligt att få spela lite till, vi får se om det blir mer än 60 minuter då, haha.

LÄS MER: Därför har IFK gett sig guldchansen

Efter segern mot Malmö var Jordan Larsson en av de som drog igång Curva Nordahl med "Inget SM-guld till MFF".

– Det var lite med glimten i ögat, men det är klart att som helsingborgare är det alltid roligt att vinna över Malmö. Så enkelt är det. Vi hade några fans som drog igång den först, sedan blev det lite tyst och jag och Kalle (Holmberg) sa att vi skulle ta upp den en gång till. Det var en skön vinst, nu kan vi bara försöka vinna så många matcher vi kan. Hoppet lever. Vi kan bara göra vårt och fokusera på det, säger Jordan Larsson.

Managern Jens Gustafsson gjorde inte heller en stor sak av IFK-anfallarens frustration dagen efter segern mot Malmö.

– I min värld är det en drivkraft hos en spelare att vilja vara kvar på planen. Jag har inte lagt så stort fokus på det som andra gör. Ett mantra som vi har i ledarstaben är att alla som tillhör IFK Norrköpings A-trupp ska bli så bra som de någonsin kan. Vi ska se till att alla lyckas. På den vägen händer sådana här saker, men det finns väldigt lite utveckling i den typen av känsloperioder som vi alla hamnar i, säger han.

Var bytet på något sätt kopplat till att Kalle Holmberg fick sin tredje varning och att Jordan därmed kommer bli viktig mot Sirius i nästa match?

– Det skulle kunna vara så.