Det svänger i fotboll. Kolla bara in bilden från i våras där IFK Norrköpings unga islänningar Alfons Sampsted och Arnór Sigurdsson spelar tv-spel i soffan i Ektorp – och jämför med nu.

LÄS MER: "Största affären IFK gjort"

Efter sin raketkarriär i IFK:s A-lag under vårsäsongen blev Arnór IFK:s dyraste försäljning någonsin när han gick till CSKA Moskva i somras. Alfons tog ett steg tillbaka för att ta två steg framåt när han lånades ut till Landskrona i superettan.

Artikelbild

| Oktober 2018. Arnór Sigurdsson i kamp med Romas Kostas Manolas i Champions League.

I Arnór Sigurdssons fall känns det ungefär som han har tagit tre steg på en säsong. Från Sylvia i division 2 i fjol och nu är han på den yttersta nivån med spel i ryska ligan och Champions League.

Omgivningen kanske är förvånad men inte han själv.

– Tränaren har sagt att jag kommer få spela. Det känns jättebra med förtroendet. Det är bara att gå ut på planen och göra mitt bästa, visa vad jag kan, konstaterar Arnór Sigurdsson när Sporten får tag i honom i Moskva.

LÄS MER: "Arnórs hälsning till IFK-fansen"

Det är samma okomplicerade inställning som 19-åringen visade upp i Norrköping. Och det är den, tillsammans med hans fotbollsegenskaper, som gör att han kan sitta på 33:e våningen i den nya lägenheten och se tillbaka på gårdagen när han startade borta mot Roma i Champions League.

– Jag fick reda på det tidigare i veckan. Det var fantastiskt att få starta, säger Arnór.

Roma vann dock med 3–0.

– Det var en tuff match. Vi spelade okej i början och hade några chanser men när Roma gjorde mål blev det svårt.

Arnór har även hoppat in i alla ligamatcher utom en, samt i de två andra Champions League-mötena med Viktoria Plzen och självaste Real Madrid som besegrades på hemmaplan.

– Vi gjorde mål i början mot Real Madrid och kunde vinna. Det var jätteviktigt att ta tre poäng så att vi kan fightas om att gå vidare.

Arnór Sigurdsson konstaterar att han har kommit till en världsstad.

– Det är lite skillnad mot Island och Norrköping, haha, men jag gillar det. Jag bor lite utanför centrum, nära den andra islänningen (Hördur Björgvin) Magnússon som också spelar här. Men det går knappt att gå ut och käka eller att cykla i centrum, säger han.

Från Moskva följer han också hur nästa generation Akranes-spelare (även om de är jämngamla) försöker spela till sig ett kontrakt med IFK.

LÄS MER: "Jag tog Arnór till IFK"

20-årige Steinar Thorsteinsson och 19-årige Stefan Teitur Thordarson fick chansen i U21-matchen mot Djurgården i veckan. Tidigare var även de ett par år yngre Oliver Stefánssonoch Isak BergmannJóhannesson på besök.

– Jag har spelat tillsammans med både Steinar och Stefan. Jag pratade med Stefan i går och jag vet att de trivs där. Båda är jättefina spelare och de kan absolut ta nästa steg i Norrköping, säger Arnór.

Arnór Sigurdsson och Alfons Sampsted spelar tillsammans i det isländska U 21-landslaget. Alfons känner att han gjorde helt rätt som tog chansen i Landskrona och ser Arnórs flytt som en stor inspirationskälla.

– Han har fått sina chanser och har gjort det fantastiskt bra. Det är helt underbart att det har gått så bra för min kompis, säger Alfons från Skåne.

Är du förvånad?

– Nej. Jag har alltid trott på honom.

När säsongen är över om några veckor återvänder Alfons Sampsted till Norrköping för att ta upp kampen igen. Innan dess är det ett snudd på omöjligt uppdrag att försöka rädda kvar Landskrona i superettan.

Med tre matcher kvar har laget sju poäng upp till Jönköpings Södra som är närmast på kvalplats.

– Det är ingen lätt situation eftersom vi är beroende av andra lag också, konstaterar Alfons.