IFK Norrköping klev ut mot FC Zenit som ska spela åttondelsfinal i Champions League senare i februari.

Respekt?

Nja. Lite för mycket före pausen, men absolut inte i den andra. Då kom laget tillbaka efter det snabba underläget före pausen.

"Vi fick träna försvarsspel"

Det ryska storlaget med anfallsstjärnan Hulk i spetsen satte 1-0 efter en hörna. Målet av kaptenen Nicolas Lombaerts.

– I första halvleken hade de förstås mycket boll, men jag tycker ändå vi gjorde det okej. Första målet är ingen hörna. Andra är ett bra mål som de gör (Hulk). Vi fick träna försvarsspel och vi gjorde det bra, sa lagkaptenen Andreas Johansson i spelarkorridoren efter matchen.

Han var inte alltför besviken med förlusten. Och det som imponerade mest var att laget kom tillbaka mot det starka motståndet.

Artikelbild

| IFK:s lagkapten ANdreas Johansson.

0-2 i pausen blev 1-2 när Christoffer Nyman återigen gjorde mål mot starkt ryskt motstånd. Strax därefter drog Emir Kujovic dit en skruvad frispark för 2-2.

Vad betyder det för er att komma tillbaka till 2–2 mot ett så här bra lag?

Artikelbild

| IFK:s Linus Wahlquist.

– Det är klart det är jättebra, starkt av oss. De ska spela åttondelsfinal om några dagar och ska vara i topptrim, vi är i början av försäsongen och är inte riktigt där än.

Efter kvitteringen var det nästan IFK som var närmast ledningsmålet ett tag innan Danny kunde avgöra för Zenit på ett snyggt anfall.

– Vi växte in i det och det sätt som vi löste knutarna när de satte gjorde att vi fick bra möjligheter. En bättre plan så hade vi kanske kunnat lösa upp knutarna ännu bättre. Jag tror det hade gynnat oss ännu mer, svarade Andreas Johansson.

Han fortsatte:

– Det är roliga matcher när man möter världsspelare som det här. Med mer tryck på läktarna hade man nog varit ännu mer laddad. En kul genomkörare inför det som kommer i sommar.

Sedan tittade IFK:s lagkapten upp och lade till, med glimten i ögat:

– Vi gjorde två mål på bortaplan mot dem, så vi tar dem hemma sen.

"Det är starkt av oss"

Managern Janne Andersson var också nöjd. Även om han inte gärna hade förlorat matchen.

– Det var länge sedan och det gör vi helst inte. Det retar mig lite. Men fan alltså, det är starkt av oss att både mentalt, fysiskt och fotbollsmässigt resa oss mot det här motståndet. Efter våra två fina mål var det ju faktiskt vi som var närmast ett ledningsmål i den perioden, sa Janne efter att ha samlat ihop sig.

Nu får IFK möta det tjeckiska laget FK Jablonec i placeringsmatchen i helgen. Tjeckerna vann egentligen sin grupp, men åker hem tidigare och har ”bytt bort” finalen, där Örebro och FC Zenit nu möts.

IFK kommer matcha ett yngre lag mot det tjeckiska motståndet.

– Det är bara en och en halv dag dit, så det blir att vi spelar med de som inte spelat så mycket hittills, sa Janne Andersson efter lagets starka insats mot Champions League-stjärnorna i FC Zenit.