Den costaricanske backen Ian Smith kom till klubben inför den här säsongen och har gjort det bra. Han var under fredagen tillbaka i träning för första gången den här veckan efter landslagsspelet med Costa Rica.

På eftermiddagen kom beskedet att han förlängt till och med 2022.

– Det känns jättebra, jag har bara varit i IFK Norrköping i tio månader men känner att jag utvecklats väldigt mycket. 2018 har varit ett fantastiskt år där jag både fått spela mycket i allsvenskan och också fick spela i VM, säger Smith själv till IFK:s hemsida.

Han fortsätter:

– Jag tror verkligen på det här laget. Vi har gjort det väldigt bra men ska fortsätta utvecklas. Jag vill vinna allsvenskan och svenska cupen, jag vill vinna allt med IFK Norrköping.

Managern Jens Gustafsson är nöjd med förlängningen av kontraktet som från början gällde till och med 2020.

Nu är det alltså två år längre.

– Vi är såklart väldigt glada över att lyckas komma i mål med ett längre avtal med Ian. Det är inte alltid man har möjlighet att förlänga avtal av den här typen men när vi har chansen att göra det måste vi ligga i framkant.

-Ian är en enormt dedikerad spelare som alltid vill göra det bästa för laget. Han har vunnit mycket förtroende i spelargruppen och jag tror även att våra supportrar uppskattar hans uppoffrande spelstil. Han har dessutom en blandning av uthållighet och kvickhet som blir viktigare och viktigare i dagens fotboll, säger Gustafsson till hemsidan.