Udjus dök upp i Norrköping för att säkra målvaktsposten efter David Mitov Nilssons benbrott, bakom Andreas Vaikla. Men det krävdes en dispens för att Udjus övergång till skulle tillåtas under det stängda transferfönstret.

Ja från förbundet

IFK:s dispensansökan för norrmannen blev bordlagd då en del uppgifter saknades. Under tisdagsförmiddagen tog Svenska Fotbollförbundet beslutet i ett telefonmöte.

– De kompletterande uppgifterna styrkte vilka föreningar han besökt och när för att söka arbete. I vårt övervägande fann vi att han uttömt de möjligheter som fanns då, förklarar Gerhard Sager, ordförande i fotbollförbundets tävlingsnämnd.

Udjus start i IFK blev lite bökig i väntan på klartecken och även på grund av magsjukan som stoppade honom från att spela U21-matchen mot Gefle.

Certifikat först

Den 32-årige målvakten från Brann har dock övertygat IFK. Därmed kommer IFK att skriva att skriva ett tremånaderskontrakt med den norske målvakten.

– Jag var hoppfull. Men varje fall är unikt eftersom det inte är solklart definierat i regelverket. Det kändes som ett klart fall, säger Janne Andersson om dispensen.

Nu återstår spelcertifikat från det norska förbundet och signaturen på kontraktet innan han är helt spelklar. Om det blir till torsdagens eller söndagens match återstår att se.

– Vi får se hur snabbt det går, det är ju 17 maj (Norges nationaldag) idag också. Men vi är överens med honom om kontraktet, det blir en bit förbi nästa fönster för att vi ska få tid att utvärdera ordentligt, säger Janne Andersson.