Han fick en del skott på sig i den svängiga tillställningen men löste det som kom mot honom.

– Vi hade det tufft första tio och hade lite svårt att hitta rätt, sa Langer efter att Östgötaporten tömts på publik och spelarna börjat bege sig hemåt.

– Det är inget bra för oss att börja spela efter deras villkor.

Artikelbild

Inför ett tufft stundande spelschema för IFK Norrköping så sitter Michael Langer i en något delikat situation.

Kontraktet som skrevs på förra sommaren gäller till den 15 juli. Även om man hinner spela en retur i Kosovo innan dess så är det fortsatt oklart vad som händer efter det.

– Som jag sagt tidigare så vet IFK vad jag vill. Jag sticker inte under stol med något. Vi har en bra dialog och sen måste jag så klart ta ställning till de anbud som kommer, vilket är helt normalt, säger målvakten.

Har det här året i IFK varit som du hade förväntat dig när du skrev på för ett år sedan?

– Jag hade ju hört bra saker innan, men det har varit bättre än vad jag kunnat tänka mig. Atmosfären och gemenskapen är overkligt bra. Sedan har jag en målvaktstränare (Maths Elfvendal) som är yngre än mig och som jag lärt mig massor av. Jag var en okej målvakt när jag kom hit men jag känner att jag blivit ännu bättre sedan jag kom hit.

Huruvida det blir mer än ett år återstår dock att se.

– Först av allt kommer jag ge allt under den här perioden.

Bland annat med största sannolikhet i en retur i Kosovo.

– De har en hel del kvalitet framåt så det häller att vi håller fokus. Om vi t.ex. hamnar i underläge 0–2 tidigt så kan det bli riktigt jobbigt.