Langer har skrivit på ett kontrakt på två år och kommer att ansluta till sina nya lagkamrater i London under fredagen. Redan på lördag kan Langer göra debut när Schalke möter engelska Crystal Palace i en träningsmatch.

Michael Langer lämnade IFK Norrköping den 8 juli i år och har varit kontraktslös i en månad. Under målvaktens sista tid fanns det rykten om intresse från klubbar i Bundesliga.

I Schalke konkurrerar han om målvaktsplatsen med tyske Ralf Fährmann, som gjort över hundra a-lagsmatcher i Schalke, samt den tyska 20-åringen Alexander Nübel. Klubben skriver att Langer ses som reserv till de två andra målvakterna.

Andra lagkamrater är mittfältstalangen Leon Goretzka samt den ukrainske stjärnan Yevhen Konoplyanka.

Schalke 04 har vunnit Bundesliga sju gånger men senaste guldet kom 1958. Under säsongen 2009/10 slutade laget tvåa, förra säsongen slutade på en tiondeplats.

Förre kollegan Maths Elfvendal, målvaktstränare i IFK, gladdes åt beskedet.

– Jag är väldigt glad för hans skull. Han är otroligt professionell och har gjort det jättebra. Vi är otroligt tacksamma för tiden han har varit här och jag har lärt mig oerhört mycket av honom. Jag pratade med honom igår kväll och han var tacksam och glad för tiden här och nu är han taggad på att göra sitt bästa i Schalke. Jag är säker på att han kommer bidra där också, säger målvaktstränaren.