Det har varit en omtumlande tid för U21-landslagets lagkapten. Han lämnade IFK Norrköping för tyska Dynamo Dresden i somras. Han startade alla tre matcherna innan landslagsuppehållet (förlust för svenska U21 mot Turkiet).

De två första med Uwe Neuhaus som tränare.

Sedan fick han sparken och Cristian Fiél tog över i en match.

Nu är det klart att Maik Walpurgis tar över rollen och i hans första match för 2.Bundesliga-laget blev det seger direkt borta mot Jahn Regensburg med 2–0.

För Wahlqvist blev det för första gången plats på bänken från start i matchen.

Han kom dock in i 77:e minuten istället för Marco Hartmann och fick vara med och ta segern i hamn. En viktig sådan för laget som därmed klättrar i den unga tabellens mittenskikt.

Målen gjordes av Alan Aosman halvvägs in i den första halvleken och Dario Dumic strax efter pausvilan.

Linus Wahlqvist sa så här till Fotbollskanalen om sin tillvaro i Tyskland i samband med U21-landskampen:

– Jättepositivt än så länge. Sedan är det klart det har varit lite rörigt med tränare in och ut. Nu skrev en tränare på till 2020 tror jag, nu hoppas jag det är på banan igen. Vi har stor tro på att vi ska vara med att slåss om platserna uppåt de kommande åren.

Även Sebastian Anderssons Union Berlin spelade under fredagskvällen. Hemma mot jumbon Duisburg såg det ut att gå mot en programenlig seger efter 1–0-målet av Akaki Gogia en minut före paus.

Men på slutet vände Duisburg med två snabba mål men Union Berlin fick i alla fall en poäng med sig tack vare en kvittering till 2–2 på övertid genom Florian Hubner.

Sebastian Andersson spelade hela matchen men blev mållös den här gången.