Redan på tisdagseftermiddagen är det lottning för omgång ett i kvalet. Där går både IFK Norrköping och Mamö FF in som seedade lag och får alltså veta vilket motstånd som väntar i den första rundan (spelas 11 och 18 juli).

Därefter väntar ny lottning i Nyon på onsdag för omgång två i kvalet.

– Det har varit lite olika bud där, jag vet inte varför Uefa (europeiska fotbollförbundet) valt att lägga det över två dagar, men det är de instruktionerna vi fått, säger Jens Magnusson.

IFK kommer att få möta ett av de 47 oseedade lagen i den första omgången. Nu är det också indelat i geografiska grupper inför lottningen. IFK kommer att ställas mot något av Liepaja från Lettland, Levadia Tallinn från Estland, vinnaren mellan Barry Town från Wales och Cliftonville från Nordirland (som möts i förkvalet), Saint Patrick´s Athletic från Irland, RoPS Rovaniemi från Finland eller vinnaren av KI från Färöarna och Tre Fiori från San Marino (förkvalet).

I omgång två är IFK oseedat och kan åka på tufft motstånd om man tar sig vidare från första rundan.

– Det skulle kunna bli lag från Italien, Spanien, Tyskland och England redan då, säger Jens Magnusson om vad som kan vänta i nästa steg om klubben tar sig dit.

Hur ser en drömlottning ut för din del?

– Dels hoppas vi på ett motstånd från ett land och en stad med goda förbindelser så att våra supportrar på ett tryggt och smidigt sätt kan ta sig dit och uppleva detta. Men det viktigaste är det sportsliga. Det är klart att vi först och främst vill ha ett motstånd som vi kan ta oss vidare från. I slutändan skulle vi vilja ta oss till gruppspel, säger Magnussson.

Om vi kollar på just de som ni nu kan ställas mot i omgång ett då?

– Det är ju inga lag man kan utan och innan direkt. Fotbollsmässigt så undviker jag gärna Irland och Nordirland. Tycker Färöarna eller San Marino vore kul att besöka. Vore nog en spännande tripp för våra supportrar också.

– Vi satsar hårt på Europa den här gången, utanför planen har vi tagit fram lite nya saker som jag tycker är roliga och som vi ska presentera längre fram när vi vet vilka vi får möta. Det är lite nytänk där vi ska spänna musklerna lite. Det handlar om lite runt omkring för supportrar och annat, utan att säga för mycket.

Att ta sig långt i det europeiska cupspelet kan också vara en möjlighet till intäkter. Det faller ut pengar för varje steg man tar.

– I år är det lite speciellt, vi har investerat ganska mycket pengar, i belysning och vändkors och annat, för att kunna spela i Europa. Det handlar om tio miljoner, men det är klart att det finns en stor ekonomisk uppsida i det här också. Tar man sig till ett gruppspel kan det bli stora pengar. Om man skulle åka ut i första omgången är det ingen stor ekonomisk affär, det är ganska mycket kostnader för exempelvis resor i det här också.

Jens Magnusson är också medveten om att det kommer att bli en hektisk period för IFK i sommar med både allsvenskan och Europa League-kval.

– Det är tätt mellan matcherna men vi har en trupp för att kunna hantera det och ska göra allt vi kan för att det ska gå så bra som möjligt.

Vilka laget ställs mot i Europa League-kvalet avgörs i alla fall i veckan.

Omgång ett under tisdagen.

Omgång två under onsdagen.