Missade sena straffen trots två chanser

En missad straff i slutminuten blev kostsam för IFK Norrköping.

Kevin Álvarez missade straffen i slutminuterna.

Kevin Álvarez missade straffen i slutminuterna.

Foto: Johny Daagh

Fotboll2019-09-17 17:19

Ettan IFK mot tvåan Örebro SK var tisdagens toppmatch i U 21-serien. En match som såg ut att vara avgjord efter ÖSK:s 3–1-mål i 82:a minuten, men en reducering av Jonatan Gren bara några minuter senare gav nerven tillbaka. 

– ÖSK var bättre i första och ledde rättvist (1–0) så långt. Sen svängde det ganska rejält i andra, och hade det här varit en allsvensk match och vi inte hade fått poäng med oss hade det varit jobbigt, sa IFK-ledaren Stefan Hellberg.

I 90:e minuten fick IFK ett gyllene läge att få med sig poäng från Behrn Arena.

Kevin Álvarez, en av fem från A-truppen, klev fram till straffpunken efter att Pontus Almqvist dragits ner, men målvakten räddade både straffen och returen, och hemmalaget kunde sen hålla undan till 3–2-segern.

– Vi hade väldigt många chanser att kvittera. Först straffen, sen ett bortdömt mål (Jonatan Gren) för offside och ett antal lägen till, sa Hellberg.

Anfallaren Pontus Almqvist, som satte reduceringen till 2–1, fick mycket beröm av IFK-ledningen.

– Hans offensiv i andra halvlek var fantastiskt bra. Då var han farlig i varje situation och gjorde rätt värderingar. Pontus offensiva spetsegenskaper är det få som har. Nu är det upp till oss att jobba in de andra besluten på planen så de också blir helt okej, sa Hellberg, som även tyckte att U 17- och U 19-spelarna skötte sig riktigt bra.

Hemmasegern jämnade ut toppstriden. Med två omgångar kvar leder IFK på 25 poäng, nu dock bara tre poäng före ÖSK på andraplatsen. Förstaplatsen innebär final mot vinnande lag från den södra U 21-allsvenskan.

– En bra morot för oss att göra det bra i de två matcher som är kvar. Klart vi vill vinna serien, slog Hellberg fast.

Degerfors och Västerås står för motståndet i avslutningsomgångarna.

Karta: Behrn Arena
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!