Lars Krogh Gerson har spelat en hel del matcher på internationell nivå. Under en femdagarsperiod i oktober 2012 ställdes han mot israeliskt motstånd två gånger om och fick storstryk – i båda fallen. Först på hemmaplan med 0–6 och därefter i Israel med 0–3. Nu hoppas 29–åringen på revansch med IFK.

– Det kommer att bli väldigt roligt. Det känns som att det varit ett steg upp i kvalitén hos motståndarna varje gång så det kommer bli väldigt tufft. Jag hoppas det går bättre för mig mot israeliskt motstånd den här gången. Med landslaget för sex år sen gick det inget vidare. Då fick vi stryk, minns Gerson som i de matcherna ställdes mot en av Hapoel Beer Shevas kanske viktigaste spelare Maor Malikson som dessutom blev målskytt i ena matchen.

IFK slipper dock mittfältsmotorn i första mötet eftersom han är skadad.

Lars Krogh Gerson har verkligen klivit fram som en av IFK:s viktigaste spelare under säsongen. Mot ett kontringsskickligt motstånd blir 29–åringen, som spelat samtliga minuter för IFK i kvalspelet så här långt, oerhört viktig.

– De verkar vara rappa där uppe på topp med tre forwards som är snabba. Vi får se upp med deras kontringar. Det gäller att ha en balans, säger Gerson.

Vad tror du behövs av er för att nå ännu längre i Europa League?

– Framför allt att vara noga och effektiva i båda boxarna. Det gäller att inte släppa till några onödiga chanser för det är det som kan vara skillnaden när man kommer upp i nivå och möter bättre lag. De tar vara på sina lägen och gör ofta mål när de får chansen, avslutar Gerson.