Den förre IFK-anfallarens historia är känd vid det här laget. Han hade en skadefylld säsong i sin tyska klubb Eintracht Braunschweig, som dessutom åkte ur 2.Bundesliga.

Skadorna förstörde dessutom chansen till VM-spel och i somras var det aktuellt att han skulle komma hem till IFK som förde diskussioner med Braunschweig.

Någon övergång blev det dock inte.

Men Christoffer Nyman har ändå fått sin klubbs tillåtelse att sköta sin rehab på Östgötaporten. Där har ljumskproblemen blivit bättre och bättre och nu är anfallaren redo att åka tillbaka till Tyskland.

– Det känns bra. Det har gått framåt väldigt snabbt när jag varit här. Det gäller att skynda långsamt också. Idag var jag med hela träningen och det är tufft för mig, säger Nyman.

Hur har den här perioden varit?

– Det har varit långt och segt. Jag känner nu när jag kört några pass att konditionen inte är där, men idag kände jag ändå skillnad. Så det var skönt.

Kan man säga att kroppen är hel nu, att det "bara" är konditionen som fattas?

– Lite så. Så fort jag blir trött tar det skada, då börjar det göra ont igen. Det gäller att jag bygger upp konditionen. Tanken är att jag ska ner nu, och in i kollektiv träning. Inte varje dag, men ändå några pass i veckan och resten rehab. Matchspel? Det vet jag inte än, det är lite längre fram. Jag måste in i ordentlig träning först.

Under Christoffer Nymans långa frånvaro har hans tyska klubb inte direkt rosat marknaden. Även starten på säsongen i tredjeligan har varit tung där laget ligger i botten.

– Det är lite sådär faktiskt. Det är ändå en helt ny trupp, jag tror bara att det är två spelare kvar sedan vi kvalade uppåt. En helt ny tränare och sportchefen fick kicken nyligen. Klart det behövs tid men resultaten har inte varit så bra ändå.

Nyman har kontrakt fram till sommaren med Eintracht Braunschweig. När det gäller framtiden och vad som händer kan han dock inte säga så mycket.

– Jag vet inte. Mitt fokus är på Braunschweig just nu, säger "Totte".