Det var när Eintracht Braunschweig hemmaspelade i 3.Bundesliga mot Krefelder FC Uerdingen 05 som Christoffer Nyman började på bänken.

Nyman har inte spelat sedan i våras på grund av diverse skador. Senast ljumskproblemen som han bland annat körde rehab för hemma i Norrköping och hos IFK tidigare under hösten.

– Det känns bra. Det har gått framåt väldigt snabbt när jag varit här. Det gäller att skynda långsamt också. Idag var jag med hela träningen och det är tufft för mig, sa Nyman till Sporten i samband med att han skulle åka tillbaka till Tyskland igen.

Nu har han varit där en och en halv månad och idag var han alltså tillbaka i en matchtrupp igen för första gången på länge.

Nyman har ett drygt halvår kvar på kontraktet med klubben som i våras åkte ur 2.Bundesliga. IFK har inte gett upp planerna på att kunna locka hem anfallaren inför nästa säsong, vilket ordföranden Peter Hunt också bekräftade i veckan.

Matchen då?

Nja, Eintracht Braunschweig fortsätter ha det väldigt tufft och fäll med 0–2 på hemmaplan. Nyman byttes in i den 66:e minuten när laget redan låg under med två mål. Inte blev det lättare när man fick David Sauerland utvisad åtta minuter efter Nymans entré och laget kammade därmed noll i den förre IFK-spelarens comeback.