Det säger sportchefen Marc Arnold till sajten liga3-online. Klubben åkte ur 2.Bundesliga i våras och börjar nu om med ny tränare i danske Henrik Pedersen.

Det kommer bli en hel del förändringar även i spelartruppen efter degraderingen. Christoffer Nyman har kontrakt över 2019 och har haft intresse från både Union Berlin och St.Pauli enligt uppgifter.

Eintracht Braunschweig hoppas såklart att Nyman ska vilja stanna och fullfölja sitt kontrakt trots att laget åkt ur, men Marc Arnold räknar inte med det.

Han säger till liga3-online:

– Självklart skulle vi bli glada om Christoffer fullföljde sitt kontrakt med oss. Men fakta är: Christoffer Nyman är en svensk landslagsman – om än skadad för tillfället – och har sportsliga ambitioner som är högre än här i tredjedivisionen. Om han vill lämna klubben och hitta större sportsliga utmaningar, något vi förväntar oss i nuvarande situation och erbjudandet är bra, då ska vi hitta en lösning.

Sporten pratade med Christoffer Nyman tidigare i somras och då sa han själv att fokus i första hand ligger på att bli frisk:

– Jag vet att det finns intressen men inget konkret än. Just nu lägger jag all fokus på att bli frisk. Sen ringer agenten och säger att det finns intressen. Det är oundvikligt att inte tänka på det, vad som kommer hända, men jag koncentrerar mig på att ha semester och rehaba. När det närmar sig ett beslut tar vi det då.

Eintracht Braunschweig befinner sig just nu på träningsläger i Herxheim.