Alexander Fransson var en tung värvning för IFK. En hemvändare med många bra år framför sig och som var på gränsen att nå den svenska VM-truppen.

Det kan stanna där i sommar.

Peter Hunt säger till Fotbollskanalen att klubben just nu inte har några planer på fler värvningar den närmaste tiden.

– Jag tror inte att vi behöver göra så mycket. Vi anser att vi har en bred trupp. Det handlar snarare att parera om några flyttar. Vi har intresse på några våra av spelare, även om det ännu inte är riktigt konkret. Nu börjar de europeiska klubbarna se om sina trupper inför stundande säsong. Vi ligger därför lite lågt. Om vi inte tappar några kommer vi inte heller agera för att ta in något nytt. Vi anser att vi har en så bred trupp att vi sitter nöjda i det här läget, säger han till sajten.

Hunt bekräftar att Kalle Holmberg och Linus Wahlqvist är sådana som det finns visst intresse runt.

– Det är sådana namn som figuerar, men även fler, som Fjóluson (Jón Gudni) och ytterligare andra som kan vara aktuella. Men vi har inga konkreta förhandlingar eller några bud på dem. Det blir mycket surr kring det här när fönstret öppnas, men det blir sådana namn som nämns. Men det finns inget konkret ännu.

Om Alexander Fransson blir spelklar till helgens hemmamatch mot Häcken eller får vänta en vecka till på sin comeback i den vitblå dressen återstår att se.

Transferfönstret öppnar samma dag som matchen – på söndag.

– Det är framför allt klubben, i det här fallet Basel, som måste ha en kontakt i förbundet. Det krävs att någon går in fysiskt och gör en registrering på förbundet. Samtidigt ska det här matchas mot samma procedur hos det svenska förbundet. Det måste vara bemannat trots att det är söndag. I Sverige kommer det nog att gå bra, och vi får hoppas att schweizarna också gör samma sak, säger Hunt vidare till Fotbollskanalen.