IFK-anfallaren har till slut blivit ett fruktat offensivt vapen. Efter att återigen ha plågats av en skada i foten tidigt under våren kom han tillbaka starkt precis innan VM-uppehållet med tre mål på fyra matcher.

På söndagskvällen small det igen när anfallaren mötte ett lågt vänsterinlägg och hur enkelt som helst kunde bredsida in 1–1-kvitteringen i andra halvlek.

– Det är Alexander Jakobsen som gör ett fint förarbete på vänsterkanten och det var bara för mig att försöka tajma inlägget och hinna före backen. Man får stå lite i skuggan så att han inte ser mig och sen hinna före, säger Skrabb på väg ut till spelarbussen efter matchen.

Förutom att du gör mål, känner du dig i bra form?

– Ja, det skulle jag säga. Det spelmässiga blir bättre och bättre, inte bara i boxen utan även ute på planen. Jag hade ju en tung skada under vårsäsongen igen men nu känner man verkligen att man levererar igen. Jag tror jag har sex matcher totalt som anfallare och fyra mål, och av dessa är det fyra inhopp och två starter och det är ett bra facit. Det känns skönt att man kan ta vid där man slutade.

Trots en poäng på Tele2 Arena var det ingen sprudlande glad Simon Skrabb som kom ut från omklädningsrummet.

Han var nöjd med uppryckningen efter paus, men det IFK visade upp innan dess var bara att glömma, eller i alla fall försöka dra lärdom av.

Artikelbild

| Simon Skrabb och framspelaren Alexander Jakobsen.

– I första halvlek är vi klappkassa och kommer inte alls upp i nivå, men att ändå åka härifrån med poäng trots att vi är fullständigt värdelösa halva matchen är positivt, säger han. I paus sa vi till varandra att vi inte kan sitta här och se varandra i ögonen efter att ha gjort en sådan här prestation, så i andra gick vi ut och ändrade allting egentligen.

Vad beror det på att ni kommer ut och spelar så där?

– Det är svårt att säga. Man är ju väldigt taggad eftersom det var så pass länge sen man spelade allsvensk fotboll, man vill verkligen gå ut och göra det bra. Kanske att vi blev lite övertaggade, men jag vet faktiskt inte, något var det som spökade i alla fall.

Så du är nöjd med en poäng?

– Med tanke på vår första halvlek så får vi vara det, men det är klart att vi alltid vill vinna våra matcher. Vi får analysera vår första halvlek och se till att det aldrig händer igen.