Det skulle mycket till redan från start om IFK skulle ha någon chans att ta sig förbi Jitex i toppen. Man behövde ta in tre poäng – och då hade Jitex en på papperet tämligen smidig uppgift i sista omgången mot redan avsågade Mariestad.

IFK fick ingen hjälp där.

Jitex ledde ganska tidigt och vann också med 3–0.

Det hade alltså inte hjälpt för IFK ens med en seger mot Mariebo – men det var ändå på gång med en sådan halvvägs in i matchen. 2–0 tidigt och 2–1 i pausen.

– Vi borde ha avgjort i första, då var vi bättre. Vi spelade en snabb fotboll och mycket i djupled. I andra stod vi mest still. Fotboll är en löpsport, man måste löpa för att hitta passningar, sa tränaren Tony Martinsson om hur det svängde.

Mariebo gjorde två mål i den andra halvleken och vände.

– Vi hade en i stolpens insida och två–tre frilägen, de hade inte så mycket mer än målen. Men det hjälper inte, fortsatte Martinsson som hade koll på att Jitex tidigt ryckte i sin match.

– Vi hörde det, men det var inget vi basunerade ut till tjejerna.

Tony Martinsson hoppade in som tränare på slutet av säsongen när Anders Gahnström fick lämna. Uppgiften var att ta den här säsongen i mål. Vilket han gjort nu.

Kan det bli en fortsättning?

– Jag har inte tagit något beslut åt något håll. Jag skulle köra det här i mål med serien. Nu ska vi köra några träningar till så vi får summera, efter det får vi prata om det.