Det kom 6 540 personer och såg första hemmamatchen i kvalet till Europa League. FC Prishtina var inte det mest publikdragande laget, och det lär knappast FK Trakai från Litauen heller vara.

Men det var ändå lite fart på kansliet under fredagen när biljetterna till nästkommande torsdags hemmamatch släpptes för årskortsinnehavare.

– Jag vet att vi sålt över tusen biljetter nu, vi passerade det för en liten stund sedan, säger evenemangsansvarige Mårten Jacobsson under fredagseftermiddagen.

– Men jag vill upp i 4 000–5 000 när det gäller dem, vi har kapacitet för 10 000 totalt och vill i alla fall upp i samma siffror som mot Prishtina. Det hoppas vi på även om det är en vecka kvar och sommartider.

"Mycket folk"

Årskortsinnehavare kan omvandla dessa till biljetter fram till söndag – då släpps resterande för övriga allmänheten.

– Kanske att vi till och med kan släppa dem efter matchen mot Elfsborg, då är det mycket folk här och vi kan ha alla biljettluckor öppna.

Eftersom ståplats inte är tillåtet i Europaspelet fortsätter Curva Nordahl att vara avstängd under mötet med FK Trakai. Det är inte aktuellt att sätta in stolar på den sektionen den här gången heller.

Hur det blir i omgång tre, om IFK skulle gå dit, finns inget beslut taget om än. Det kan bero på motstånd förstås, och tar sig IFK väl dit finns det möjlighet till betydligt mer namnkunniga motstånd.

I omgång tre går exempelvis lag som AC Milan, PSV Eindhoven och Olympique Maseille in i turneringen.

För att nämna några.

Först Elfsborg

Mårten Jacobsson vill dock inte se långt.

– Vi tänker inte där än, säger han och tillägger:

– Men det är häftigt att det lever vidare än så länge i år. Förra året kom det och försvann direkt.

Innan FK Trakai kommer till Östgötaporten väntar dock Elfsborg hemma på söndag. Till den matchen är i nuläget 8 750 biljetter sålda.