Det var ganska tidigt i den andra halvleken som AFC Eskilstuna fick en frispark nära straffområdet. IFK ställde upp muren för att täcka.

Bakom den lade sig Rasmus Lauritsen ner för att täcka längs marken.

Det ser man inte varje dag.

Artikelbild

Lauritsen själv skrattade åt situationen när han fick frågan efter matchen. Och det var ingen slump att han lade sig där direkt.

Så här säger han:

– Det är faktiskt så att jag har sett det förut i en match och tyckte det var smart gjort. Frisparken var nära mål och på konstgräset går det snabbt. Därför frågade jag Isak (målvakten Pettersson) om jag kunde lägga mig. "Ja, ja", sa han. Jag hoppades lite att den skulle gå igenom så att jag kunde nicka bort den, haha. Jag tror att jag kommer lägga mig även nästa gång, men jag får fråga Isak först.

Lauritsen var en av IFK:s bästa i segern mot AFC Eskilstuna. Bortsett från någon miss i passningsspelet gjorde han det bra och var stabil. Han vann det mesta i luften och var rejäl i duellerna.

Som belöning fick han med sig tre poäng hem.

– Det var det vi kom hit för. Vi fick det, höll nollan och gjorde två mål. Det var okej, prestationen var kanske inte den bästa men vi har en bra målvakt och bra anfallare som gör ett bra jobb.

Framför allt i första halvleken hade ni det tufft att få till spelet.

– Ja, det är svårt i de här matcherna när det är varmt och planen är långsam. Men vi hade en positivitet, det är viktigt. Vi kämpade oss in i matchen och det är skönt med tre poäng.

Lauritsen inledde från start i premiären men hamnade på bänken i några matcher efter det. Men på slutet har han spelat från start igen och kan nu summera sin första vårsäsong i allsvenskan.

– Jag tycker vi började bli bättre i Göteborgsmatchen. Det är kanske bästa matchen vi gjort fast vi förlorade. Men från den matchen har det sett riktigt fint ut. Vi är på rätt väg.

Och du själv?

– Jag tycker det är som för laget. Efter Göteborgsmatchen har det gått åt rätt håll. Jag känner att jag kan bli ännu bättre, men vi får ta det efter uppehållet.