LÄS MER: LIVE: Följ BP–IFK här

Efter segern mot Östersund hemma senast, samtidigt som AIK "bara" fick en poäng efter en sen, sen kvittering mot Malmö dagen efter har IFK chansen att sätta rejäl press på serieledaren från Solna om man tar tre poäng ikväll.

Då skiljer en enda – innan AIK ska åka till Östersund för att spela på torsdagen i den här omgången.

Artikelbild

I IFK:s match mot Brommapojkarna på Grimsta IP tvingas man klara sig utan Ian Smith, den costaricanske kantspelaren har problem med en skada och kan inte komma till spel.

I hans ställe går Lars Krogh Gerson in på högerkanten.

Även i backlinjen ändrar man på en position, där Filip Dagerstål spelar istället för Kasper Larsen som är placerad på bänken.

Assisterande tränaren Stefan Hellberg ser det inte som en lätt match att åka upp och spela mot ett BP som slåss i botten av tabellen.

Artikelbild

– Djurgården förlorade här, Hammarby tog ledningen först i 80:e minuten. Det kommer bli en tuff match, vi kommer få jobba i 90 minuter. Vi har en bra bänk som förhoppningsvis kan avgöra, säger han i klubbens livesändning på Facebook.

Det är tätt mellan matcherna nu, men Hellberg ser inte det som något problem.

– Man vill spela av de här matcherna och se vad som händer, säger han.

Efter landskampsuppehållet har laget två raka segrar och har knappat in på AIK i toppen. En seger ikväll skulle dessutom säkra en Europaplats.

– Det är roligt att vi fått till ett bättre straffområdesspel, sedan är inte det en garanti för att vi kommer göra mål idag men vi har varit betydligt bättre på att löpa in där, vi har haft fler spelare där inne och fyllt upp varandras löpningar på ett annat sätt.

Så här startar IFK ikväll: Isak Pettersson – Henrik Castegren, Andreas Johansson, Filip Dagerstål – Lars Krogh Gerson, Alexander Fransson, Simon Thern, Gudmundur Thorarinsson – David Moberg Karlsson, Kalle Holmberg, Simon Skrabb. Bänken: Gustav Jansson, Kasper Larsen, Johannes Vall, Daniel Sjölund, Jordan Larsson, Alexander Jakobsen och Marwan Bazi.