Det blev officiellt klart för ett par dagar sedan. Ken Sema tar steget från Östersund till Watford i Premier League. Nu väntar en ny vardag för spelaren som var en hårsmån från att komma med i VM-truppen men ratades i sista stund.

Watford slutade på 14:e plats den gångna säsongen. I Ken Sema får klubben en spelare som gått den långa vägen.

– Det är riktigt bra just nu. Jag är i London för att börja mitt nya liv. Det är roligt att vara här, säger Sema när Sporten når honom på plats hos sin nya klubb.

Han var över och skrev på i slutet på förra veckan. Under helgen var han tillbaka hemma för att ta farväl av familjen och klubbkompisarna på Jämtkraft Arena.

Sedan tillbaka igen.

– Jag var hemma en dag och där uppe en dag och hämtade allt. Nu är jag här. Idag har det varit lite olika tester med laget, imorgon (tisdag) ska jag börja träna på planen. Det är häftigt, en helt annan värld än i Sverige, säger Ken Sema.

Det har varit några hektiska dagar?

– Det har det varit. Mycket upp och ner, till höger och vänster. Jag hade inte skrivit på när det kom ut lite uppgifter. Man fick låta bli att svara i mobilen ett par dagar, men nu är jag här och allt är klart. Det känns bra.

Varför blev det Watford?

– Det kändes rätt. De var ute efter mig redan i vintras, av olika anledningar blev det inget då, men de fortsatte vara intresserade. Jag hade lite att välja på men när jag själv bestämde var jag skulle spela var det här rätt.

Ken Semas långa väg har beskrivits flera gånger. Han fick inte chansen i IFK, lockades till Ljungskile i superettan och därifrån till Östersund.

Resten är en häftig saga.

– Det är en lång väg. För tre år sedan spelade jag i Ljungskile och nu i Premier League. Jag vet inte om så många gjort samma sak. Men jag har visat att det går. Min familj har stöttat mig och jag måste säga att utan dem hade jag inte klarat det. Allt som de gjort för mig har betytt så mycket.

Hur är det att lämna Östersund där du slagit igenom?

– De har hjälpt mig att bli den spelare jag är idag. Samtidigt som det är kul att gå vidare kommer jag sakna grabbarna, staden, allt vi gjorde när vi vann cupen och kom ut i Europa. Men jag vill se hur långt jag kan komma. Nu lämnade Graham (Potter, förre tränaren), det är en ny tid för Östersund och det var dags för mig att gå också. Man måste ta chansen när man ändå är het. Det är en dröm att få spela i Premier League.

Ken Sema gjorde avtryck redan när Östersund vann i Europa League mot Arsenal på Emirates Stadium med 2–1 (men åkte ur ändå).

Han gjorde det avgörande målet efter ett snyggt solonummer. Nu är han i den engelska fotbollen för att försöka visa vad han kan.

– Jag känner ingen stress, men det är klart att jag vill spela. Det är världens största liga men jag är där som alla andra. Jag inser att det kan ta tid, men det behöver inte göra det, säger Sema och lägger till:

– Om jag får chansen gäller det att ta den.

Att ta sina chanser har Norrköpingssonen varit bra på de senaste åren.