Det var i tisdagens U 21-match mot Malmö som IFK-mittfältaren vred till sitt högerknä rejält i en duell redan efter fyra minuter.

Han kände direkt att något gick fel.

– Jag försökte stoppa motståndaren på något sätt, jag touchade honom men fastnade i gräset och vred till det. Jag kände direkt att något hände, även om det inte gjorde så ont, berättar Blomqvist på fredagseftermiddagen.

Artikelbild

| Ser framåt. Andreas Blomqvist försöker se positivt på sin situation efter skadebeskedet.

Första tiden var värst

Redan då pratades det om ett befarat korsband och när svaret kom från magnetkameraundersökningen bekräftades den farhågan.

Främre korsbandet är av.

Säsongen är över för 24-åringen som kom till IFK från Danmark inför den här säsongen.

– Jag har vant mig vid tanken. Värst var den första tiden efter att det hände, innan jag visste säkert vad det var. Men vi var rätt säkra från början så jag har ändå varit inställd på det här, säger Blomqvist.

– Jag känner mig ändå okej. Jag har redan varit på gymmet och kört lite.

Nu väntar operation så snart som möjligt. Inom ett par veckor räknar Blomqvist med att få ett nytt korsband och sedan börjar vägen tillbaka på allvar.

– Efter det är det rehab i minst sex månader. Det är tidigt att börja sikta på nästa försäsong kanske, men det är klart att jag ser framåt nu.

Motiverad

För Andreas Blomqvist är det här första skadan av den här graden, men han är fast besluten att jobba hårt för att kunna spela fotboll igen så snabbt det går.

– Jag vet väl inte riktigt vad jag ska vänta mig, men jag är väldigt motiverad att ta mig tillbaka redan nu.

Ni har haft extrem otur med skador i år?

– Så är det faktiskt. Vi pratade om det idag i laget. Nikos (Tkalcic) korsband, Mitovs (David Mitov Nilsson) benbrott...det har varit en hel del. Men vi har så bra trupp att jag tror vi kommer klara det här bra också.

För Andreas Blomqvist väntar däremot minst ett halvår utan fotboll.