IFK Norrköping gjorde det förväntade och besegrade IFK Värnamo med 3–1 i cupmatchen. För Simon Thern var det speciellt att ställas mot sin moderklubb för första gången, ett Värnamo som nu åter tränas av hans far Jonas.

– Vi skulle väl ha gjort några mål till, tyckte Simon när han kom in i värmen i korridoren.

Inte minst han själv hade ett par gyllene lägen att dryga ut segersiffrorna. Framför allt när IFK tryckte på ännu mer i den andra halvleken. Men målvakten Morgan Hellman räddade både friläget och skruven mot det bortre krysset.

– Jag kunde absolut ha gjort mål. Det kanske hade varit bättre att bara rulla in den när jag kom fri där istället för att skjuta högt. Sen var det en bra räddning av målvakten. Jag hade ett bra läge i första också men fick en för dålig förstatouch, beskrev Simon.

Matchen hade föregåtts av lite psykning mellan far och son Thern. Jonas hade utlovat 500 kronor till den Värnamospelaren som gjorde en tunnel på Simon.

– Det blev ingen på mig men jag gav tre, tror jag. Jag gick skapligt plus. Det är farsan som får swisha mig 1 500.

Vi tyckte att du gjorde tunnel på dig själv när du skulle göra en mottagning.

Artikelbild

| Jonas Thern och Simon Thern klappade om varandra efter matchen.

– Haha, nej du, det var ingen tunnel på mig själv, vidhöll Simon.

Jonas Thern såg heller ingen tunnel på sin son men han hade svårt att se tre åt andra hållet å andra sidan.

Artikelbild

– Nej, det stämmer inte. Nu är han ute och ljuger igen och hittar på grejer. Men det är typiskt honom. Om vi spelar golf så har jag aldrig förlorat mot honom men han säger alltid tvärtom, sa Jonas med glimten i ögat.

Hur var det att spela mot honom? Tänkte du på det?

Artikelbild

– Lite grann. Han hade ju några lägen. Jag stod precis i linje när han skruvade och vår målvakt gjorde en kanonräddning.

– Han är ju på gång igen. Han fick ju ett litet hack när han fick ont i knäet men han har inte tappat så mycket. Det är klart att jag följer honom och jag tycker han gjorde en jättebra turné med landslaget. Tyvärr var jag inte live här förra året men jag såg nog alla matcher ändå.

Artikelbild

Jonas Thern var nöjd i det stora hela med insatsen från hans IFK Värnamo. Och han tror på IFK Norrköping inför fortsättningen av säsongen.

– Det är roligt att följa dem. Jag tycker de spelar en bra fotboll. Jens (Gustafsson) har ju en god anda i gruppen och det är ju inte minst viktigt när man ska lyckas högst upp än att ha en massa konstellationer som inte fungerar i omklädningsrummet.

– Vi mötte Kalmar också på försäsongen men det här känns som en klass bättre. Norrköping känns spännande. Det är väl lite när de anfaller med mycket folk och tappar bollen mot bättre lag, hur de ställer sig om det är mot Malmö FF eller några andra, sa han.