25-åringen kom från Vålerenga i augusti. Han hade ambitionen att få allsvenska minuter men under hösten i Norrköping har han fått nöja sig med att spela U 21-matcher och vara back up till David Mitov Nilsson.

Söndagens bortamatch mot Elfsborg blir hans sista för IFK. Kontraktet går ut i november och därefter ska han söka sig vidare till en annan klubbadress.

– Det är väl en överenskommelse. Jag behöver få spela matcher, konstaterar Aslak efter fredagsträningen.

Fyra månader under målvakstränaren Maths Elfvendal har ändå gett en del.

– Jag har haft en fin tid och det är ett jättefint gäng. Bra målvaktstränare och en bra träningskultur. Jag har bara bra grejer att säga om Norrköping, fortsätter han.

Mitov har varit lite för bra bara?

– Han har varit jävligt bra, haha. Som sagt, jag hade gärna velat haft en chans att visa mig. Men jag förstår, han är en jättebra målvakt och det är tränarens val hela vägen.

Så här säger managern Jens Gustafsson om målvaktsfrågan inför 2018:

– Aslaks fyramånadersavtal går ut. För oss har han gjort det jobbet vi ville när Michael Langer lämnade oss, så han har gjort det jättebra. I det stora hela såg vi samtidigt en möjlighet för Julius Lindgren att få matchning lite högre upp (i Husqvarna i division 1). Så han tillhör oss nu och sen har vi inte tagit beslut hur vi gör med målvaktsbesättningen ännu.

De heta uppgifterna om Isak Pettersson från Halmstad kommenterar Jens Gustafsson så här:

– Som sagt, vi har inte tagit beslut. Men vi behöver engagera tre målvakter på olika sätt i A-truppen och som läget är nu är det bara Mitov som har kontrakt nästa år.