Smith fick förtroendet direkt

Eric Smith fick önskad speltid med en gång - och ser ut att behövas i Tromsö.

Tromsö föll ihop när Smith klev av.

Fotboll2019-09-02 16:35

När Eric Smith lämnade Belgien dröjde det inte länge innan IFK Norrköpings före detta mittfältare blev startspelare. Tromsös tränare Simo Valakari satsade på Smith i söndagens ligaomgång mot Haugesund och lyfte Tromsö till en 2–0-ledning.

Målen från Fitim Azemi och Aidan Barlow innebar att tabelltolvan styrde mot tre poäng. Så blev det inte. Smith byttes ut efter 57 minuter.

En minut senare reducerade Haugesund (Kevin Martin Krygard) och med 20 minuter kvar kom även kvitteringen med Smith på bänken.

Christian Grindheims mål innebar att matchen slutade 2–2.

En annan ex-mittfältare i IFK Norrköping, Niclas Eliasson, får uppmärksamhet i England. Eliasson var pigg i helgens kryssmatch (2– 2 mot Middlesbrough) och spelade fram till det första Bristol City-målet.

På frågan hur Eliasson - som sitter på ett utgående kontrakt - ser på framtiden säger han till Bristol Post:

– Jag älskar det här. En fantastisk klubb och en bra stad. Jag är verkligen nöjd. Jag tänker inte så mycket på framtiden utan jobbar hårt och är under kontrakt.

Helgens match mot Midddlesbrough var Eliassons första från start den här säsongen.

–  För mig handlar det om att fortsätta skapa chanser, producera assists och mål. Visa managern vad jag kan göra, säger Eliasson till Bristol Post.

Sebastian Andersson, IFK.s före detta anfallare, har fått en pangstart i Tyskland. När Andersson slog till för Union Berlin mot storlaget Dortmund var det Anderssons andra mål på lika många Bunbdesligamatcher. Andersson, som är med i Janne Andersons kvaltrupp mot Färöarna och Norge, stötte in 3–1-målet.