Det har varit en följetong hela veckan. Spela eller inte? När IFK klev in mot AIK i hemmapremiären på Östgötaporten var det med Simon Thern på mittfältet från start.

Självklart?

– Nej, det var det inte. Jag spelade på en spruta, sa Thern i den mixade zonen efter matchen.

Artikelbild

| Det tände till mellan Simon Thern och AIK:s Sebastian Larsson på Östgötaporten.

Han och IFK fick med sig en poäng via 0–0 mot ett AIK som också kom från en premiär med en del frågetecken med sig. IFK gjorde en stark första halvlek, sjönk lite efter pausen men var ändå det laget som var bäst över 90 minuter.

Om Simon Thern var nöjd med poängen?

Både och.

– Det är en liten mix skulle jag säga. Jag tycker att vi är klart bättre i den första halvleken och skapar bra chanser även om vi inte får till det riktigt i den sista tredjedelen trots att det är nära. Vårt spelövertag är extremt stort, sedan jämnar det ut sig lite i andra. En bra prestation men tyvärr inte tre pinnar. Sedan kunde vi stått här med 0–1 också med tanke på Lars (Krogh Gerson) räddning på Obasis dubbelchans. Det hade inte varit rättvist, sa IFK-mittfältaren som hade sina dueller med AIK:s Sebastian Larsson.

Särskilt före pausen när Larsson fällde Thern på mitten och det tände till lite.

– Han sparkade mig lite och lyckades träffa min fot som inte var så bra. Det var ingen jättehård smäll men han träffade och det gjorde ont. Jag filmade inte, sa Thern om diskussionerna på planen.

Efteråt var det inga hard feelings när de två kramade om varandra på väg från arenan.

Om IFK inte fick de svaren man ville ha av premiären på Olympia så var det lite andra känslor i laget efter hemmapremiären inför mycket folk på Östgötaporten.

– Vi är jävligt bra. Det är vi. Sedan dras det kanske ganska snabba slutsatser efter en match som inte var så bra (Helsingborg), men om vi förlorat tre matcher på hela året ifjol och redan förlorat en nu så får vi bara förlora två till. Och då räckte det ändå inte till guld ifjol. Det är klart att jag tycker att vi ska vara svårslagna, vilket det känns som att vi kommer vara också.

Thern fick frågan om att AIK drog ner tempot många gånger när IFK pressade på. Att det tog lång tid vid fasta situationer och efter smällar.

IFK-mittfältaren svarade:

– Det finns inget reglemente mot det, alla kan påstå att de är skadade men det är de ju inte. De behövde lite tid att snacka ihop sig och få oss ur rytmen såklart. Det är inte så svårläst men vad ska vi göra? All respekt till alla domare, vi ska vara glada att det finns folk som vill hålla på med det yrket med all skit de får ta jämt. Vi ska stå bakom dem även om de ibland gör sämre matcher, det gör vi spelare också. Men lite rappare kan det gå, när det blir systematiskt borde man kunna göra någonting.