Thern tillbaka – och IFK klart för U21-final

Simon Thern och Kalle Holmberg gjorde comeback när IFK gick till U21-final. "Alltid roligt med bra resultat", sa IFK-managern Jens Gustafsson.

Det blev ett första steg tillbaka för Simon Thern med U21-laget i Västerås.

Det blev ett första steg tillbaka för Simon Thern med U21-laget i Västerås.

Foto: Johny Daagh

Fotboll2019-10-15 21:10

Årets sista seriematch för IFK:s U21-lag spelades borta mot Västerås. En poäng räckte för att säkra serieseger och en kommande final mot Trelleborg från den södra serien.

Och så blev det också. Med marginal.

IFK vann med 4–1 och då spelade det ingen roll att både jagande Örebro och Degerfors också vann samtidigt.

– Det blir kul att spela en final, konstaterade Jens Gustafsson som ledde laget när Stefan Hellberg var iväg på kurs.

Hur skulle du värdera en eventuell titel på den här nivån?

– Det är svårt att förhålla sig till och värdesätta och mäta. Det är så pendlande kvalitet, både i matcherna och vilka spelare som är med från gång till gång.

Precis som i den här matchen då där IFK hade en av årets starkaste U21-uppställningar, tack vare (eller på grund av) det allsvenska uppehållet.

– Det har blivit två uppehåll ganska tätt efter varandra och det har blivit mycket träning på små ytor för oss. Det här var ett bra sätt för oss att komma ut på en stor yta och spela match, sa Gustafsson.

Förutom spelarna på olika landslagsuppdrag var de övriga tillgängliga A-lagsspelare med på bortasvängen, plus trion Jakob Olsson, Darrell Kamdem och Liam Olausson från U17-laget.

– Det var bara Kasper (Larsen) som inte var uttagningsbar, och så Andreas Blomqvist som går i väntans tider, berättade Jens Gustafsson som skulle hämta Sead Haksabanovic på Arlanda efter hans landslagsutflykt med Montenegro.

Stod Isak Pettersson i mål också?

– Nej. Han var back up på bänken till Vaikla. Han ville kom in som utespelare men jag vägrade, sa Jens Gusstafsson och skrattade.

IFK-managern fick se två efterlängtade comebacker i U21-tröjan: Både Kalle Holmberg, som har återhämtat sig från sin långdragna lårskada, och Simon Thern, som har varit borta en månad på grund av psykisk ohälsa, fick spela.

Holmberg gjorde mål också, precis som Ian Smith och Maic Sema plus ett självmål från Västerås.

– Kalle fick 45 minuter och det kändes bra för honom. Det var glädjande. Simon Thern spelade planenliga 30 minuter men behöver fortfarande rehabiliteras innan han kan vara tillbaka. Det var ett bra steg på vägen men vi ska inte bedöma honom för mycket i dag, sa Jens Gustafsson.

Nästa gång IFK Norrköping springer ut till match är det allsvenskan som gäller, när Kalmar FF kommer till Östgötaporten på söndag. Då kan det bli riktig comeback för Kalle Holmberg åtminstone.

Kalle Holmberg har kämpat sig tillbaka efter sin svåra lårskada.
Kalle Holmberg har kämpat sig tillbaka efter sin svåra lårskada.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!