Uppgifter: Klubbarna som jagar IFK-aren

Det har spekulerats en del i Heerenveen. Nu ser även bulgariska Levski Sofia ut att ge sig in i jakten på IFK:s Gudmundur Thórarinsson.

Gudmundur Thorarinssons framtid är fortfarande oviss. Kan det bli aktuellt med en fortsättning i IFK? Eller är Levski Sofia eller Heerenveen hetare alternativ?

Gudmundur Thorarinssons framtid är fortfarande oviss. Kan det bli aktuellt med en fortsättning i IFK? Eller är Levski Sofia eller Heerenveen hetare alternativ?

Foto: Jesper Zerman/Bildbyrån

Fotboll2019-11-12 16:30

IFK Norrköping avslutade precis säsongen med 2–2 hemma mot Djurgården. För mittfältaren Gudmundur Thórarinsson blev det ett tråkigt slut på flera sätt.

Djurgården kom tillbaka från 2–0 till 2–2, fick fira guldet och "Gudi" åkte dessutom på två varningar och fick därmed syna det röda kortet.

Än så länge finns inget officiellt besked om framtiden. IFK-managern Jens Gustafsson har sagt att han gärna behåller den isländske spelaren, men har också sagt att det kan dröja ett tag med besked om vad som händer. Även om inget officiellt besked finns talar mycket ändå för att det blir en flytt under vintern för 27-åringen som kom till IFK inför säsongen 2017.

– Jag kommenterar inte så mycket runt det just nu, jag vill njuta av veckorna här nu innan jag åker på semester och sen får vi se vad som händer, sa han direkt efter slutsignalen av allsvenska sista match.

De senaste dagarna har det funnits uppgifter i både bulgarisk och isländsk media att bulgariska ligatrean Levski Sofia ska ha gett sig in i kampen om Thórarinssons underskrift. Sedan tidigare ska även nederländska Heerenveen vara på jakt efter "Gudi" som under sin tid i Norrköping gått från innermittfältare till att bli mer och mer bekväm i rollen på vänsterkanten.

16 omgångar in i den bulgariska ligan ligger Levski Sofia på tredje plats i tabellen, en poäng bakom Lokomotiv Plovdiv och ytterligare sex upp till serieledande Ludogorets.

Var Thórarinssons närmaste fotbollsframtid finns återstår att se.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!