Det är Michael van Damme, reporter på Het Nieuwsblad, som på fotbollskanalen.se redogör för varför det skurit sig så mycket mellan Emir Kujovic och den belgiska ligaklubben Gent.

– Det blev fel från början. Klubben hade sagt att Kujovic var en anfallare som var bra i presspelet och när han gjorde sin första intervju i Belgien pratade vi med honom om det men då sa han: nej, nej jag gör inte det, det är inte mitt spelsätt, säger van Damme till sajten.

Enligt van Damme är klubben heller inte nöjd med Kujovics agerande.

Artikelbild

| Ny i Gent. I onsdags blev det klart att Tesfaldet "Tess" Teike lämnar IFK för belgiska Gent.

– När han lämnat lär han ha berättat om hur galet allt är.

När Gent var på träningsläger i Spanien för ett par veckor sedan fick IFK:s förre skyttekung stanna kvar hemma.

– Alla fick åka med, flera unga spelare också, men inte Kujovic. Han kom tillbaka efter semester och trodde att han skulle åka på träningsläger. Men han fick inte. Tränaren (Hein Vanhaezebrouck) sa att han inte var välkommen.

Därmed lär Emir Kujovic inte ha någon framtid i klubben.

– Kujovic är slut i Gent och klubben försöker tvinga honom att lämna.

– Jag tror inte att klubben släpper honom gratis, men man vill nog inte ha så mycket. Men spelaren har ett bra kontrakt med Gent. Han vill nog lämna men inte för vad som helst när han tjänar bra här, fortsätter van Damme.

I dagarna blev det klart att nästa IFK-are i Gent är Tesfaldet "Tess" Tekie. Den 19-årige mittfältaren skrev på ett avtal på tre och ett halvt år med den belgiska klubben, och enligt HLN Sport låg övergångssumman på 15 miljoner kronor.

– Han är tänkt för framtiden. Han är liten och ung och kanske är redo om ett år. Belgien är en fysisk liga, fråga alla svenskar som har varit här. Du kan ha bra fötter men om du inte är fysiskt redo så fungerar det inte. Man vill nog utveckla Tekie, han är talangfull men inte redo för Belgien. Så kanske om ett år. Men han har inte all tid i världen på sig, det var ändå en del pengar man köpte honom för, säger van Damme om Tekie.