Det har varit en svängig säsongsinledning för den förre IFK-backen med både tränarbyten och blandade resultat i hans nya klubb och omgivning.

I och med segern på lördagseftermiddagen hänger laget med toppen efter 4–1 hemma mot Darmstadt som också ligger högt upp i den jämna tabellen.

LÄS MER: "Mitt mål är allsvenskan"

Dynamo Dresden tog ledningen redan efter tre minuter när Moussa Kone förvaltade en straff. Darmstadt kvitterade dock, men efter pausen lossnade det rejält för Wahlqvists lag.

2–1 satte Patrick Ebert. 3–1 gjorde Philip Heise efter just Linus Wahlqvists inspel. Och på övertid kunde Moussa Kone fastställa slutresultatet med sitt andra mål.

Linus Wahlqvist fick 90 minuter på högerkanten i lagets 3–4–3-uppställning. Utöver att han var inblandat i ett av målen drog han också på sig en varning precis före pausvilan.

LÄS MER: Därför gör Pettersson megasuccé

Även Sebastian Andersson spelade hela matchen för sitt Union Berlin som fick 1–1 borta mot Arminia Bielefeld. Andersson gick dock mållös från matchen. Även Union Berlin är med i toppen av den, i vanlig ordning, täta serien.