Enligt uppgifter till Sportbladet är Eliasson nära en övergång till Championshipklubben Bristol. Prislappen? Cirka 20 miljoner kronor. Allsvenskans poängligaledare ska enligt tidningen flyga till England för att genomföra en läkarundersökning. Sportbladet skriver att klubbarna är överens men att inget kontrakt ännu har skrivits på. Övergången till Bristol ska dock vara väldigt nära. Enligt källor till Sportbladet kostar Niklas Eliasson cirka 20 miljoner kronor att köpa loss, vilket skulle innebära att IFK inte går lottlösa ur affären.

Under fredagens träning med Norrköping tränade Niclas Eliasson vid sidan av resten av laget efter att ha fått en smäll på knäet under torsdagen. Eliasson själv menade dock att det var en försiktighetsåtgärd som varit planerad sen tidigare.

– Jag skulle köra eget efter uppvärmningen. Det kändes bra och jag kunde trycka på bra. Så jag tror jag kan vara med på måndag, sa Eliasson då.

Artikelbild

| Silly-season. Niclas Eliasson kan vara på väg bort från IFK Norrköping.

Du fick det ju ganska tufft ändå.

– Haha, ja, körde ju med Bosse (Almcrantz). Så det var full fart.

Efter träningen, innan den påstådda England-flighten, fick Eliasson frågan om han skulle få lite mer arbetsro när transferryktena lugnat ner sig något.

– Även när det stod saker i tidningarna så höll jag bara mitt fokus på det jag kan påverka. Om det väl händer något så får man ju ta det därifrån. Men mitt fokus är på Norrköping, sa han då.

NT har försökt nå representanter från både IFK Norrköping och Bristol City utan framgång.