Klockan 14 är det matchstart, en match som som vanligt liverapporteras på mvt.se och corren.se.

IFK Motala kommer med fredagens 2–1-seger mot Broberg-Söderhamn i ryggen, en seger som fört laget upp på slutspelsplats.

Villa-Lidköping toppar tabellen och kan vid seger på XL bygg arena säkra seriesegern i grundserien.

Artikelbild

| IFK Motala tog på fredagen en viktig seger mot Broberg-Söderhamn. Nu finns det en ny chans till poäng på söndagen mot Villa-Lidköping.

Villa-Lidköpings årgång nu 2019 har benämnts som ett av de bästa svenska klubblag som ställts på benen, och Villa är favorit inför SM-slutspelet. Villa som aldrig vunnit SM-guld.

IFK Motala tränade lätt på matcharenan på lördagen och det var gott om folk som fick massage hos Bertil och Riitta Sundvall. Det var rehab inför nästa match.

IFK aviserar samma lag som besegrade Broberg.

Klubbchefen Pär Beckne tror trots allt att IFK kan störa Villa.

– 3–3 tippar jag på, säger han.

Efter Villamatchen stundar ett 17 dagar långt VM-uppehåll, välbehövlig vila för IFK-laget. Under uppehållet kommer testspelare att bjudas in till träning. Som Tranåsduon Max Golander och Isac Johansson som redan är knuten till laget, men även Åtvidabergs 19-årige ryss Andrej Zelenin ska träna hos Motalalaget.

När det gäller nästa års trupp har IFK kontrakt med två tredjedelar av truppen. Viktiga nyckeltrion Jussi Aaltonen, Vitaliy Klyushanov och Erik Ivarsson har alla kontrakt även nästa säsong.

IFK jobbar också på att förlänga med tränaren Mattias Sjöholm.

– Men vi behöver hitta sätt att avlasta honom, säger Pär Beckne.