De många bilarna utanför Ektorpshallen vittnar om att det är full fart där inne. Exakt så är det också.

Det är snygga finter, läckra mål, precisa passningar, snabba löpningar och framför allt: spelglädje.

Engelska Ligan är ett koncept där barn i åldrarna åtta till elva år spelar matcher mot varandra under sex lördagar. Barnen gör det i lag som heter exempelvis Liverpool, Manchester City, Derby och Nottingham.

Artikelbild

Henrik Castegren invigde den 40:e upplagan.

Under lördagen stod invigning på schemat. Gästade gjorde en Norrköpingsson som har nått IFK Norrköpings a-lag efter att som barn ha spelat i Engelska Ligan: Henrik Castegren.

Castegren sa några inspirerande ord till barnen och slog in en boll i mål för att inviga 40-årsjubileet av Engelska Ligan.

– Engelska Ligan var en höjdpunkt på veckan för mig minns jag, säger 22-årige Henrik Castegren som nyligen förlängde sitt kontrakt med IFK Norrköping och svarade för ett antal högoktaniga matcher i allsvenskan i år när han fick chansen.

På frågan om vad hans bästa tips till alla unga talanger är svarade "Henka" snabbt:

Artikelbild

Spelglädjen är enorm.

– Ha kul. Det är viktigt att träna, men att ha kul är det allra viktigaste. Jag har själv alltid haft roligt med fotbollen.

16 lag med sex-sju spelare var deltar i årets upplaga av Engelska Ligan. Ledare för ett av dem är ett välbekant ansikte och namn för fotbollsfansen i Norrköping.

Artikelbild

Mikael Ström, med över 100 IFK-matcher i framför allt allsvenskan men även i superettan.

Den numera 46-åriga Ström var själv med i Engelska Ligan som knatte och minns det med värme.

Artikelbild

– Det är över 30 år sedan, tiden går (skratt). Runt 1984 måste det ha varit. Det är alltid kul att komma tillbaka hit, nostalgi, säger Mikael Ström.

Det har runnit en del vatten under broarna sedan Mikael Ström sprang omkring som barn.

Artikelbild

Delar av de deltagande lagen.

– Det var ju filtboll på vår tid och man fick skjuta i sargerna. Spelmässigt har det utvecklats mycket, säger Ström.

– Sen var det ju mycket spontanfotboll på vår tid. Det är väl inte lika mycket nu för tiden, så det här blir väl en höjdpunkt för de som är här.

"Tio, nio, åtta..."

"...tre, två, ett, noll".

En match tar precis slut. Det slutade oavgjort mellan två duktiga lag. Barnen på plats räknar ner högt under de sista tio sekunderna av så gott som varje match som varar i 15 minuter.

Och inför varje match springer de spelande lagens spelar och gör high fives med de som sitter längst ner på läktaren och väntar på sin tur.

Stämningen är, om inte lika högljudd, i alla fall lika god som när IFK Norrköping tar segrar i allsvenskan på Östgötaporten.

När jag har dig här – hur ser du på IFK Norrköpings säsong?

– En fantastisk säsong egentligen. De tappade många spelare och slåss om guldet in i sista omgången. Spelmässigt har det inte varit på topp alla matcher och ändå är man med där. Nästa år blir väldigt spännande, svarar Ström.

Två barn som är med och spelar är Kenan Mahvic och Melwin Cupan. De tar igen sig med pizza och korv på läktaren i väntan på nästa match. Duon berättar att de har en rolig lördag.

– Fotboll är min favoritsport. Man får lira med fötterna och kan göra tricks och lattja lite, säger Kenan Mahvic.

Vilka är era favoriter i IFK?

– Alexander Jakobsen är min favorit i IFK. Han är bra på att finta, säger Melwin Cupan.

– Jag älskar Jordan Larsson. Han har jättebra skott och hjälper folk. Om någon ramlar eller har ont i armen, så går Jordan dit och hjälper till, säger Kenan Mahvic.

Och vem vet, i framtiden kanske Kenan och Melwin representerar "Peking" i allsvenskan. Drömmarna finns.

– Ja, det tänker jag på ofta. Det skulle vara häftigt att spela med IFK i allsvenskan, säger Melwin Cupan.