"Igge" firade 28 med fyra derbymål

Landslagsmeriterade "Igge" har tryck i foten. Fyra derbymål mot Ektorps FK "På planen är vi fiender men utanför är vi vänner".

Landslagsmeriterade Ignatius Malki sköt skarpt i Mässhallen. Fyra av Norrköping Futsal Klubbs sju mål kom från fötterna på nummer tio.

Landslagsmeriterade Ignatius Malki sköt skarpt i Mässhallen. Fyra av Norrköping Futsal Klubbs sju mål kom från fötterna på nummer tio.

Foto: Ulf Stråhle

Futsal2019-10-19 21:03

Det var nykomlingen i futsal division 1 östra som startade mest respektlöst. Gentrit Citaku blev historisk målskytt för klubben som har ambitioner att gå uppåt.

Vad passade bättre än att få en sådan start i derbyt i ett fullsatt Mässhallen på fredagskvällen.

Men glädjen blev kortvarig för Ektorp.

Det dröjde inte länge förrän kvitteringen kom och Ignatius Malki som fyllde 28 år på derbydagen kunde hoppa upp och fira med en bröstvärmare mot en lagkompis.

Det kom mer.

Närmare bestämt tre mål till från den tidigare landslagsspelaren i futsal.

– Första fem, sex minuterna så startade vi inte så bra. Vi var passiva och hade lite för mycket respekt för dem. Vi föll tillbaka och de fick spela sitt spel. När vi agerar så spelar de ut oss.

– Men vi skärpte försvaret och när de kom i farliga zoner så var vi mer aggressiva. Futsal är en lagsport. Gör alla sitt jobb spelar det ingen roll hur tekniskt ett lag är på andra sidan, förklarade "Igge".

Du har fortfarande en ganska vass bössa?

– Ja, idag är jag nöjd, sa han.

Den här kvällen var Norrköpings sulfinter, färre. Spelet rakare och betydligt mer taktiskt effektivt än Ektorp som saknade bolltempot för att dra isär NFK:s defensiv.

– Spelarna i Ektorp har så många som har SFL i sig, sa Malki och räknade namn ur deras trupp.

– De är mina vänner och nu efteråt ska vi fira mig. På planen är vi fiender men utanför är vi vänner, sa jubilaren och log.

Premiären var ett derby Ektorp helst hade velat vinna. Men Ektorp kom aldrig innanför Norrköpings försvarsbox, förrän på slutet. De pressade genom att ta ut målvakten i andra halvlek. Då kom chanserna.

En frispark som tog på stolpens insida. Reduceringen som kom då var allt redan var avgjort.

Målskytt var Karar Ibrahim som väggaspelades snyggt fram till läget.

– Det var tungt att förlora matchen. Det var jobbigt och vi kunde ha gjort det bättre. Det är egentligen ingen skillnad, mellan lagen. Vi släppte in några skitmål. Sedan hade de inga fler chanser att tala om utöver målen.

Nykomlingen var inte orolig över premiärförlusten som innebar fem minusmål. Serien är lång och ett nytt derby väntar i december.

– Det här är bara första matchen. Många lag kommer förlora i serien så det är bara att kämpa på för oss, sa Karar.

Futsalderbyt

Ektorps FK–Norrköping FK 2–7 (1–5)

Målen: 1–0 Gentrit Citaku, 1–1 Ignatius Malki, 1–2, Ignatius Malki, 1–3 Alen Nailovic, 1–4 Johan Roxström, 1–5, Ignatius Malki,  1–6 Ignatius Malki, 1–7 Johan Andersson, 2–7 Karar Ibrahim.

Karar Ibrahim stod för en sen reducering när Ektorp pressade på genom att ta ut målvakten.
Karar Ibrahim stod för en sen reducering när Ektorp pressade på genom att ta ut målvakten.
Karta: Mässhallen
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!